Ja tornem a ser a dia 15 i amb ell arriba una nova recepta del 15 que, tot i només ser la tercera edició, és una proposta que ha quallat amb força en la gastrosfera catalana:
El tema d’aquest mes triat pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta és molt encertat, ja que d’aquí 4 dies és Sant Josep: la crema catalana! Una proposta de postres 100% que m’ha encantat 🙂
Com que al blog ja tinc posada la recepta de la crema catalana tradicional, he volgut anar més enllà i proposar-vos una escuma feta amb un sifó ISI servida dins unes tulipes de pasta fil·lo. El contrast cruixent de les tulipes amb la crema etèria de l’escuma és sensacional, cada mossegada es fon a la boca en un no res i es converteix en un mosset celestial. I no patiu per fer-ne forces, és d’aquelles postres que els convidats repetiran dues, tres i fins a quatre vegades!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Pasta fil·lo
• Mantega
• Canyella en pols
• 800ml de crema catalana
• 2 càrregues de sifó
Preparació:
Omplir un sifó d’1 litre amb la crema catalana. Carregar amb les dues càrregues de gas i reservar a la nevera.
Estirar una làmina de pasta fil·lo i pintar-la amb mantega fosa. Posar al damunt una segona capa i tornar-la a pintar amb mantega. Repetir fins a quatre capes. Espolsar amb canyella en pols i tallar-la en cercles.
Per formar la tulipa, col·locar cada cercle al damunt d’un got cap per avall untat amb mantega. Coure’l a 200º uns 10 minuts fins que sigui daurada. Deixar refredar i desemmotllar.
Omplir cada tulipa amb l’escuma de crema catalana, espolsar amb canyella en pols i servir immediatament.
Bon profit!
Ostres, quina pinta aquesta crema catalana en forma d’escuma! I quina enveja el sifó! A mi fa temps que em ronda pel cap però no estic convençuda de fer la inversió per si després no l’amortitzo… Tu el fas servir sovint? Ja m’explicaràs!
Quina temptació, m’agrada molt
Una abraçada
Ester
Que maca la teva crema, jo encara m’en queda de la versió que vaig fer però no em faria res menjar-ne una mica de la teva 🙂
M’encanta la teva versió, me l’emporto i aixi de pas, trec la pols al sifo, q no se on para!
Petons,
Per un pèl no coincidim!!!!!. Després d’haver pensat en fer la cassoleta, vaig pensar i si ho fes amb pasta philo?. Encara sort que no vaig canviar d’opinió, així tenim dues versions diferents!. Molt encertada!
Quina versió més bona… I jo que tinc el sifó i no sabia amb que utilitzar-lo… ara sense dubte, ja se que serà el primer que faré. M’encanta!!! Petons
Què bonic i què bo!!!! jo no vaig pensar en fer l’escuma i això que tinc el sifó per estrenar!
Petonets
Quina presentació tan maca, em sembla un postre ideal per presentar als convidats. En versió escuma l’haig de provar de fer, que sinó el sifó se’m rovellarà de tan que no l’utilitzo!
Petons 😉
Jo també vull repetir!!! Quina bona cara!! Així doncs acabaré comprant el sifó, oi?
Gràcies Gemma!! Hem coincidit de ple amb la recepta… nosaltres també hem volgut fer-la en sifó, que és una joguineta que ens encanta!! O sigui que sabem del cert que la teva recepta és sensacional (encara que això ja ho sabíem abans de veure-la!) i amb el cruixent de la pasta filo ha de quedar molt bé!
Petons!
Sandra
ohhhhh
m’ha encantat la teva proposta! és perfecta!
comprar-me un sifó, això és el que haig de fer…
t’ha quedat molt apetitosa aquesta tulipa de crema catalana, la pasta fil.lo és molt suau i li dona el punt cruixent!
Petons
Gemma, t´ha quedat xulíssim…com bé ja saps. mágradenles combinacions amb galetes i aquest cruixent de philo barrejat amb la crema i el toc de canyella, deu ser boníssim…l´hauré de provar.
ooooooooooooooooo, m’encanta! la veritat es que estic fent la ruta i no sé amb quina em quedo!!!! visca la crema catalana!!!! petonets guapa
Una bona opció per a menjar crema!!! no deu atipar tant… i se’n pot menjar més!
Petó
Vull un sifó, ja. Tiro la carta però no em senten ! M’el compraré, fa temps que ho vull fer, però no hi altra opció, de cara a St. Josep, que en tinc molts.
Una nova gran recepta ! Felicitats
Què bona ha de ser!! no tinc sifó però m´estic mentalitzant per tenir-ne un :D…m´agrada molt com has presentat la teva versió de la crema catalana…petonets
Gemma, una vegada més, unes postres magnífiques. El sifó em sembla que és únic estri que em falta !!! la idea de servir la crema en tulipes la trobo molt encetada . !!!!!!
Gemma,
Unes postres delicioses. Sí que hem coincidit amb les tulipes, jeje. Les teves però, tenen més mèrit, són més artesanes 😛 Com dius, aquesta escuma es deu fondre a la boca. I el contrast a la mossegada de la tulipa de pasta fil·lo amb l’escuma és fantàstic, ja me l’estic imaginant 😛 Per no parar i no deixar cullerada.
Petons.
Belén
jo m’apunto als de repetir quatre vegades!
Hola Gemma,guapa tu
com sempre una recepta de 10×10, la naoto amb el teu permís, ( ara que tinc un sifó…je,je)
has provat de posar-hi sobre i cremar-lo amb un bufador ???
mil petonets Susanna
Una recepta molt elegant i resultona. T’ha quedat fabulosa!
Besitos!
una receta moderna muy chula y sabrosa con el crujiente de filo, asi yo tambien repetiria mas veces hasta el final del sifón je,je,
peto
miquel
Jo no tinc sifó, pero ha de ser un postre molt fi.
Un petó.
Woww!!! quin nivell de crema catalana!! escuma…. té una textura deliciosa, i sobre la pasta fil.lo ha de ser bon contrast!
Molts Petonetsss
mmm!!! Quina proposta més deliciosa!! I és que tot el que porti crema catalana m’encanta! 😉
Petons!
M’estan entrant unes ganes de comprar-me un sifó… Quina meravella de recepta, Gemma. M’agrada moltíssim la teva proposta. Les escumes han triomfat en aquesta “Recepta del 15”. Gràcies per participar. Sempre és un plaer comptar amb la teva aportació!
petons!
Tinc el sifó des de fa més d’un any i només l’he fet servir una vegada, quina vergonya, farem aquesta escuma per aprofitar-ho, gràcies.
Petonets
Bé que ho has dit, sembla etèria , la trobo flonja, lleugera i amb el cruixent de la pasta filo ideal.
M´encanta la teva proposta pel 15.
una abraçada
Irene, el meu sifó té una pega: és d’un litre! Massa gros per 2 persones… si no el faig servir més sovint és per culpa de la mida. Et recomano que te’n compris un de mig litre, ja veuràs com el faràs servir 😉
Ester, una temptació molt llaminera!
Anna, a mi me’n va sobrar i tenia el sifó a la nevera. Cada cop que entrava a la cuina me’n posava un rajolí, je je je… quina temptació!
Sònia, som molts que tenim el sifó massa abandonat… i mira que és ben senzill de fer servir, oi? I el resultat és espectacular!
Glòria, ja has provat l’escuma de tiramisú? 🙂
Ets una artista de la pasta brisa, et queda fenomenal!
La Cuina de l’Eri i Marylou, ara ja no teniu excusa per no fer servir el sifó, que ja veieu que no té cap secret 😉
Helena, fer la tulipa amb la pasta fil·lo no costa gens i és una manera de presentar la crema molt més elgant, oi? Ideal per un dia que tens convidats 😉
El taller de cuina, et recomano que et compris el sifó de mig litre, que jo tinc el d’un litre i és massa gros. Llavors segur que li treuràs més profit.
Sandra, tens raó que hem coincidit, je je je… però els teus melindors han de quedar molt millor per sucar-hi la crema 😉
Eva, el sifó val la pena de comprar, sempre pots presentar unes postres molt més elgants un dia que tens convidats 😉
Ribereña, m’encanta la pasta fil·lo, tinc debilitat per aquesta massa tan cruixent i tan lleugera… El crec crec mentre la menges i el gustet de mantega i canyella són deliciosos!
CristinaT, els melindors que has fet amb la neboda serien fantàstics per sucar a la crema, oi? I la pasta fil·lo queda molt bona!
Judith, jo també he fet la ruta de cremes i la veritat és que han sortit unes propostes sensacionals, oi? Ben originals i ben diferents, tenim cremes catalanes per provar durant molt temps 😉
Teresa, precisament és com tu dius, no atipa gens! L’escuma és tot aire i la pasta fil·lo és tan fina que desapareix a la boca… per repetir 3 o 4 tulipes per persona!
Montse, el sifó és d’aquelles coses que quan t’acostumes a fer servir les utilitzes molt. I per quan tens convidats, et permet presentar plats molt vistosos i molt originals sense gaire esforç 😉
Maria José, a tu et dic el mateix, t’animo a comparar-te el sifó, ja veuràs com li treuràs rendiment!
Pollet, el contrast de les tulipes cruixents amb la suavitat de l’escuma queda fantàstic. A més, queda molt més vistós que dins les típiques cassoletes de crema catalana, oi?
Belén aquestes tulipes que has fet servir tu també m’agraden molt, a nosaltres ens encanten amb els gelats… són un vici!
Manel, i fins i tot 5, je je je… Ja saps que quan vulguis tens el plat a taula!
Susanna, no ho vaig provar, em va fer por que l’escuma tan etèria no aguantés la calor del bufador… Però el proper cop ho provaré a veure si queda bé 😉
Maragda, moltes gràcies!
Miquel, queda una escuma de vici, per anar servint i repetint fins acabar-se tot el sifó, je je je…
Glòria, queda fi de veritat, amb el mateix gust que la crema però molt més lleguer. Ideal com a postres després d’un àpat contundent.
Ingrid, això buscava jo, un bon contrast de textures amb la crema i la tulipa. Queda molt bé!
Mercè, tots sabem que ets fan de la crema catalana, je je je… La teva proposta m’ha agradat molt, la base de sablée també ha de donar el contrast cruixent que m’encanta a mi 😉
Marina, m’encanta el tema que heu proposat per la recepta del 15, una recepta de postres 100%! Ja tinc ganes de saber quina serà la vostra proposta per l’abril, je je je…
Carme, doncs ja veus que és ben fàcil de fer servir, ara ja no tens cap excusa per no utilitzar més sovint el sifó 😉
Mai, l’escuma queda super lleugera, com un núvol d’aire amb gust de crema catalana. I la pasta fil·lo queda sensacional!
Hola Gemma, guapa tu
ja o provo jo, i et dic alguna cosa,…això dels experiments es molt divertit
mil petonets Susanna
Em sembla molt atractiva la teua proposta: ens dóna una altra oportunitat per emprar el sifó i, a més, el contrast entre l’escuma i el cruixent de la pasta em sembla sensacional. A més, les fotos m’han fet venir salivera. Mmmmm! Sempre l’encertes, Gemma!
T’ha quedat preciós i molt ben presentat! …a més d’estar deliciosa! com t’ho faaaaas!?
Segur que el contrast és espectacular! La presentació es molt bonica, d’aquells postres per deixar els convidats impressionats!
Molts petonets!!
Esta vesprada voldria tastar una tulipa tant bòna amb una presentació tan distinguida.
Besets
M’encanta la pasta phylo, i combinada amb l’escuma de crema ha de ser boníssima. Tinc tots els estris del món per cuinar i fer pastissos, però hem resistia a comprar el sifó. A partir d’avui no sé si podré resistir més, jaja. Fa anys que et segueixo i fa dos mesos que també tenim blog.
Encantada de saludar-te. Mercè
Ai, què bona!! Després de veure la teva proposta ja ho tenc clar…necessit un sifó!! Ja no puc viure sense ell!! M’encanta la teva recepta, no importa que et digui que va a la carpeta de pendents, oi?? Petonets, Paula
Bona nit Gemma
Oooh…Com m’agrada la teua versió de la crema!Queda tan delicada…Llastima que no tinc sifó.Hauré de posar-li solució.
Besets.
Ostres Gemma, hem coincidit!! Saps que vaig estar a punt de fer una tulipa amb pasta fil·lo? Ha d’estar super cruixent! Felicitats
Gemma, aquesta la penso provar ben aviat…Haig de donar més ús al meu sifó! Quina pinta…
Wow, m’encanta la tulipa. Quina bona combinació. No tinc el sifó… no la podré fer… 🙁
Realmente tiene una pinta maravillosa, y se ve una textura cremosa, y seguro que además deliciosa.
Tendremos que intentar algún día adaptarla a nuestra dieta para poder degustarla, ya que merecerá la pena.
Besotes
Ana y Víctor.
No tinc sifó però gràcies a tu ja he localitzat la pasta fil·lo, ara només em falta fer una recepta.
Una proposta molt original.
Una presentación espectacular para un dulce tremendamente aditivo y rico.
Besos.
Quin goig!, el contrast de la cremeta amb el cruixent d la pasta fil.lo ha de ser una delícia al mossegar-ho! Una proposta pròpia de tú!, delicada i fantàstica.
Una presència imponent i una dolçor que com a l’antiga mili… se le supone. Sensacional com sempre 🙂
Quina bona pinta!!! només de veure-la ja s’intueix aquesta sublimitat, quin munt de cremes catalanes, al clubdecuines també n’hi ha dues, segur que per la propera recepta del 15 encara n’hi ha mçes! no tinc sifó però provaré de fer-ho igualment… Sinó el demanaré per reis… (uff si encara falta moltíssim!!) 😛
Gemma, boníssima aquesta versió de la nostra crema catalana. Segur que provo de fer-la algun dia.
Una abraçada i fins aviat.
Gemma el praliné el vai trobar l’altre dia a una botiga de Bcn, es diu “Gadgets”, i per sorpresa meva tenien tota mena de fruites deshidratades, pralinés, pols de tota menade mostassa, de tomàquet, etc… una barbaritat!
Em penso que cau al C/Aragó i feia cantonada amb rbla catalunya.
Petons! 😉
Susanna, fantàstic, si ho proves tu ja em diràs si l’escuma aguanta la calor del bufador, moltes gràcies!
Quet, moltes gràcies! La veritat és que a casa va tenir molt èxit, ens va semblar unes postres molt lleugeres i una modernització d’aquest clàssic de sempre.
Pol, tu que la vas tastar, estava bona, oi? Je je je…
Alba, és d’aquelles postres que porten poca feina però que donen un gran resultat, ideals per a un dia de convidats que has de quedar bé 😉
Maria Dolores, llàstima que no ens en va sobrar gens, que si no, je je je…
Mercè, ara mateix vinc del vostre blog i m’agrada molt! Tot i fer poc que heu començat, teniu unes receptes sensacionals. I ja veus que al final t’hauràs de comprar el sifó 😉
Paula, una altra que s’acabarà comprant el sifó, je je je… I posa’l a la carpeta de pendents, però a dalt de tot de la llista 😉
Mesilda, pots fer el mateix però tipus mousse, afegitn nata muntada o clares d’ou a punt de neu. O clar, comprar-te el sifó, je je je…
Crisitna, quina casualitat! Si a sobre haguessis fet la tulipa amb pasta fil·lo, llavors la coincidència hauria sigut total!
Ruben, tots tenim el sifó una mica oblidat… i això que té moltíssimes possibilitats! A veure si la fas ben aviat 😉
Carme, la combinació de textures queda molt bé. I el sifó te l’hauràs de compra, que ja veus que no té cap secret!
Ana y Víctor, la crema es totalmente apata para celíacos, no lleva nada de gluten. Y la tulipa, sempre podeis adaptarla con una masa hecha por vosotros. O simplemente sirviendo la crema en unas copas 😉
Mònica, m’encanta la pasta fil·lo, té moltes possibilitats a la cuina i és molt fàcil d’utilitzar. I la textura és molt més lleugera que la pasta de full…
Silvia, la crema catalana es un dulce típico de san José, en todas las casas catalanas es el postre obligado de celebración 😉
Mercè, moltes gràcies! A nosaltres la combinació ens va encantar, aquesta també l’has de fer, com la mousse de préssec 😉
Starbase, se le supone, se le supone! Unes postres fines i originals, fàcils de fer i molt vistoses, les meves preferides! 😉
Betflorensa, ara mateix vinc de veure la teva recepta al Club de cuines, els gotets t’han quedat xulíssims! I la combinació de les dues capes ha de quedar boníssima.
Joan, és una adaptació molt senzilla de fer però amb un gran resultat. Nosaltres estic segur que la tornarem a fer!
Helena, ja conec aquesta botiga, és una passada! Tant per estris com per productes d’aquests moderns és una gran botiga! Llàstima que a Sabadell no hi hagi cap botiga semblant… 🙁
Que bé!! i amb aquesta pasta fil·lo segur que deu seu boníssima!
Hola Gemma, realment va quedar molt bo. Pero ara voldria fer el flam de formatge cremós i no se on trobar aquest formatge. Per un altre banda com que no puc prendre llet de vaca voldria substituir la lles condensada per un altre tipus de llet i voldria saber les quantitats.
També voldria saber com has inclos el index alfabètic en el teu blos, ja que fa temps que estic interesada en introduir un en el nostre peró no sé com fer-ho.
Fa uns dies enrere ja et vaig deixar un comentari demanant-te lo mateix peró és que no ha sabut robar la resposta per enlloc. A veure si avui tinc sort.
que preciosidad de foto ..y de postre ..con esa tulipa ..rico rico ..bsssssMARIMI
Marta, et vaig contestar sota mateix del teu comentari 😉
Ho pots trobar aquí:
http://www.lacuinadecasa.cat/2011/03/08/pinya-caramel%c2%b7litzada-amb-salsa-de-iogurt/#comments
Ja he vist una altra recepta amb crema catalana, hauré d’anar a vore les altres.
La teua proposta genial!
Ha de ser molt lleugera, jo també repetiria unes quantes vegades…mmm… I amb pasta fil·lo queda molt ben presentada! Ara que he cuinat la crema clàssica el pròxim pas podria ser aquest!
Segur que jo també repetiria si em servissis unes postres tan originals!
Encara m’hauré de comprar el sifó aquest tan famós!!!! I jo que em resistia per no tenir més andròmines a la cuina…
Es que esto es una tentación para todos los sentidos! No tengo sifón pero se podría hacer una mousse tradicional de crema catalana y me parece exquisito también.
Cariños
Gemma quina meravella de postre!!! M’agrada molt, perquè ha de ser un postre que gaudeixis amb més d’un sentit, imagino la textura, l’olor i sobre tot la vista. A mi m’ha enamorat, ha estat un “flechazo” directe.
Molts petons, bon cap de setmana!!!
M´agradat molt aquest postre, les fotos la presentació, tot.
Petons
Aquest cap de setmana teniem una trobada familiar,i vaig prepará el PASTIS DE FLAM I FRUITES DEL BOSC. Va ser de un éxit acaplarador,es bonisiiiiiiiim,tots emb van felicitar
Petons i gracies per tots aquets postres maravellosos
Aixó ho hem de provar. Ha de ser delicios i molt suau. Tinc un sifó que no el faig servir gaire així que aquesta proposta em va de maravella.
Petond
Hola Gemma! Una pregunta, les mides d’aquesta recepta per quantes persones és? Gràcies