Un dels altres pastissos que vaig portar a la feina per celebrar els aniversaris va ser aquest bescuit d’ametlla farcit de cabell d’àngel:
Em venia de gust fer un bescuit d’ametlla però, com que havia de fer-lo amb antelació, tenia por que em quedés sec. Per això vaig pensar que seria bo obrir-lo pel mig, humitejar-lo amb almívar i farcir-lo de cabell d’àngel. I la veritat és que va quedar molt bo! Decorat amb l’ametlla filetejada era molt bonic i tenia un gust d’ametlla espectacular. I com volia, va resultar humit i ben tendre, tot i fer-lo dos dies abans 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 275g d’ametlla en pols
• 100g de nata líquida per muntar
• 3 ous
• 150g de sucre
• Ratlladura de llimona
• Cabell d’àngel
Per l’almívar:
• 100ml d’aigua
• 100g de sucre
• Un rajolí d’Amaretto
Per decorar:
• Melmelada d’albercoc
• Ametlla filetejada
Preparació:
Per l’almívar: coure l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Al final afegir un rajolí de licor.
Pel bescuit: barrejar l’ametlla, la nata i la ratlladura de llimona. A part, muntar els ous i el sucre fins que quedin esponjosos i incorporar-los a la mescla de l’ametlla. Abocar-ho dins un motlle encamisat i coure-ho a 170º durant 30 minuts.
Per decorar: torrar l’ametlla filetejada amb el grill del forn, ben estesa sobre una plata de forn. Cal vigilar-ho bé perquè es torra molt ràpid, en 2 o 3 minuts.
Muntatge: tallar el bescuit pel mig. Mullar amb almívar el primer pis i escampar el cabell d’àngel per sobre. Cobrir amb el segon pis i mullar-lo amb almívar. Escampar una mica de melmelada per tot el pastís i enganxar l’ametlla filetejada per tot l’exterior.
Bon profit!
Quina pinta més bona, la veritat es que per fora té totes les de pensar-te que és una tarta Sara però quan l’obres et trobes amb la sorpresa del cabell d’àngel! Molt bona idea 🙂
On treballes?… hi aniré a demanar feina!! jejejeje Mare meva, cada dia ens plantes pastissos més espectaculars! No sóc fan del cabell d’àngel, però estic segura que aquest m’enamoraria!
Petonets,
Sandra
jaja! Jo també vull treballar amb tu!!
La decoració m’agrada molt, perquè aconsegueixes que el que podria ser un pa de pessic senzill, acabi sent un pastís de cap a peus!
Felicitats!
Què bo el cabell d’àngel.. i així tot cobert d’ametlla t’ha quedat molt vistós
Moltes felicitats
Que bonic! i que delicat sembla…
petonsss 😉
Nena, et superes cada vegada que publiques….i mira que és difícil!!!! quina idea més bona aquesta de farcir el bescuit d´ametlles, m´agrada molt com l´has decorat però quina paciència!! un petonet
Gemma, jo també m’apunto a la llista dels que volen treballar amb tu!! jejeje!! Aquest pastís t’ha quedat preciós. M’encanta com queden les ametlles filetajades i la fruita tropical (no recordo com es diu…). A part, trobo molt bona idea això d’humitejar el pastís d’ametlla, segur que va quedar deliciós.
Petonets!! 🙂
Gemma, no se pas com t’ho fas, però a cada post et superes, impresionant la recepta d’avui . Felicitats !!!!!!!
D’això se’n diu dominar la situació!. Com que tenies por que quedés sec, improvises amb cabell d’àngel i almívar i el resultat: èxit total!. Encara que l’aspecte de sara despista, eh?
M’encanta l’ametla! Amb totes les seues formes i textures!
Excepcional!
¡¡Qué buenísima pinta!! Soy capaz de hincarle al diente a la pantalla. Lástima que no pueda probarlo insitu, seguro que es toda una delicia.
Besos.
t’ha quedat preciós decorat!!! pensava que era una sara! 🙂 m’encanta el cabell d’àngel…Ha d’estar de muerte…i com dius així farcit deu quedar humit i tendre més dies…ideal!
Petunets,
Eva.
Quina preciositat de pastís! queda tan delicat amb el recobert de les amtelles, m’agrada molt. i Segur que els companys de feina estaven encantats.
El pastís de xoco,peres i gengibre és espectacular!!
Molts petons!!
Boníssim!!! un altre a pendents… no donaré a l’abast!
Petonets
Gemma,
A la teva feina deuen estar esperant amb il•lusió anar a treballar per veure amb quin pastís els sorprens! Quin gust tenir una companya com tu que els hi alegra el dia! Quina imaginació que tens, per elaborar aquestes meravelles. Felicitats!
Gemma esteos Nadals no podré aixir del teu blog. Quina sort tenen els teus companys.
Quina bona cara que fa… Guau! T’ha quedat fantàstica! A veure si m’animo a fer-la algun dia!
Una abraçada!
fantastic tant la presentació fotografica de les peces presentades i he de dir que també els seus ingradients, us felicito.
Interesante pastis y bien pensados los ingredientes.Yo el cabell de Angel en pastis no lo he probado nunca solo en la coca y el pastisset de cabell.Tendre que probarlo en tu versión.
Adeu
miquel
Ja ho has ben dit: el pastís és d’allo més bonic! Quina artista que estàs feta 🙂
És una guapada, m’agrada la idea de posar cabell d’àngel al mig, sempre el faig servir per sobre la pasta de full, i el toc final de les ametlles queda molt bonic… i deliciós!
t’ha quedat fantàstic … m’encanta tenir alguna recepta més enllà dels beneïts pastissets, per poder donar sortida al cabell d’àngel … i de retruc el tenir receptes tan golafres i que puguis preparar amb tanta anticipació …
Una abraçada
Gemma, t’ha quedat una decoració sensacional, m’encanta com ha quedat, i ben segur que de gust tambè ha d’estar genial, la combinació cabell d’angel i ametlla ha d’anar molt bé ^^
Encara que no sóc gens de cabell d’àngel, reconec que un bocinet el provaría…La presentació és preciosa i molt atractiva!, les ametlles són tan i tan bones…Una abraçada!
Hola Gemma,
M´encanta la decoració d´aquest pastís…si el convertissim a tela de roba podria ser perfectament un foulard amb lluentons d´ametlles…je, je, je…
Jo ara estic fent uns bongos musicals en ceràmica…i no me´ls imagino tant dolços. Té forma de bongo…
M´agradat moltíssim ;-D
PD. No t´espantis pels meus comentaris…ja ho diuen que sóc una mica ALLY MCBEAL…tinc una imaginació!
Petons
Ja m’agradaria a mi treballar amb tú… jejejejejeje Quina bona pinta! Petons maca
María josé
Bona nit Gemma
Quina presentació mes xula.Entra pels ulls!
Eixes ametletes,tan dauradetes i boniques,i damunt
farcit de cabell…Jo també vull treballar amb tu!
Besets
Sólo las expertas cocineras, saben salir airosas de las dudas que se te plantearon con el bizcocho y seguro que “reposado” estaría aún más bueno, con el cabello de ángel.
Un abrazo.
Que bona pinta!!, com sempre, explicat per tu sembla fàcil, ja veurem a l’hora de fer-ho…
es l’hora del cafè i ara m’ho prenia amb un trocet, quina pinta! ja m’imagino lo cruixent de l’atmella… ñammmmmmmm
petonets
Amb el gust de l’ amentlla ha de ser molt bo, i a més queda molt bonic…
Ens has deixat bocabadats, segur que ningú va imaginar que estava farcit de cabell!! quina gran idea! Bravo Gemma.
Gemma! T’ha quedat espectacular. Ets gran! Ai quina gana m’ha fet venir el teu bescuit…
Gemma, que bo aquest pastís, me l’apunto per fer-lo, doncs el meu home és un folafre del cabell d’àngel.
Salut,
Gemma, és preciós , noia suposo que les amelles no les has posades una a una , estàn tant ben posadetes que fan un goig que sap greu tallar-lo , m´encanta el cabell d´angel, segur que el conjunt és deliciós.
una abraçada
Hola a tothom! Moltes gràcies pels vostres comentaris!
He estat fora pel pont i tot just ara estic llegint-vos 🙂
Va quedar molt bo, molts companys van quedar sorpresos per la combinació d’ametlla i cabell d’àngel, quedava molt bé.
I la decoració és super fàcil, com dieu alguns està inspirada en la Mona de Sara, je je je… 😉