Pastís de xocolata, peres i gingebre

Data
1 de desembre de 2010
Creat per

Aquest és un dels pastissos que vaig portar a l’esmorzar per celebrar els aniversaris amb els meus companys de feina, una tarta de xocolata pels amants dels pastissos clàssics i de sabors intensos:

La recepta és del llibre Recetas de chocolate, desde los granos de cacao a las madalenas, mousses y moles. Tal com diu el títol, és una bíblia de la xocolata: conté des d’històries sobre el cultiu de la xocolata, passant per tècniques bàsiques de manipulació, fins a receptes temptadores i espectaculars. Només cal llegir els diversos apartats que classifiquen les receptes: mágico, brillante, fondant, para chuparse los dedos, algo oculto, tesoros, místico, pecaminoso, abracadabra, viejos favoritos… Un autèntic festí per a tots els sentits!

El pastís que vaig triar utilitza ingredients que combinen a la perfecció: xocolata, ametlla, peres i gingebre. El resultat és simplement deliciós: aromàtic, sucós i humit, amb tots els sabors equilibrats, i una presentació bonica i vistosa. El gingebre confitat pot ser difícil de trobar, en aquest cas es pot substituir per pera en almívar o orellanes o fins i tot no posar-hi res.

Finalment us faig una pregunta: existeix algun ingredient que no lligui amb la xocolata? Com diu en Jordi Butrón, la xocolata és el paradigma dels ingredients promiscus!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 base de massa brisa
• 100g de xocolata 60%
• 125g de mantega pomada
• 125g de sucre
• 2 ous
• 25g de farina
• 125g d’ametlla en pols
• 50g de gingebre confitat
• 4 peres
• Melmelada d’albercoc

Preparació:

Estirar la massa brisa sobre un motlle de tartes desemotllable. Coure-ho 15 minuts al forn a 180º (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).
Fondre la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi.
Amb les varilles elèctriques, batre la mantega amb el sucre fins que quedi blanc i esponjós. Afegir els ous batuts a poc a poc, esperant que s’incorpori bé cada vegada.
A mà, afegir la xocolata fosa barrejant amb suavitat. Incorporar la farina, l’ametlla en pols i finalment el gingebre tallat ben petit. Abocar la barreja dins el motlle.
Pelar i tallar les peres pel mig. Treure el cor i tallar-les a grills, obrint les meitats de pera com si fossin ventalls. Distribuir-les per sobre el pastís pressionant lleugerament.
Coure el pastís uns 35 minuts al forn a 170º, comprovant la cocció punxant-lo amb un escuradents.
Pintar el pastís amb una mica de melmelada per tal que brilli. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

49 comentaris a “Pastís de xocolata, peres i gingebre”

  1. Bon dia Gemma,
    Quina bona combinació i realment sorprenent! La massa brisa es veu perfecte i fins que no he llegit la recepta he pensat com carai t’ho havies fet! jejejeje. Doncs si, crec que la xocolata combina absolutament amb tot. Per cert, tu no tens pas cap recepta d’un pastís sacher oi al blog? He trobat la del cullerot fescut i pinta molt bé.
    Una abraçada

  2. Pastís humit significa que compta amb el meu vot i si pot ser voto doble. M’encanten els pastissos humits!! Tot i que jo sóc més de crema que de xocolata, aquesta combinació amb peres i gingebre és fantàstica. I el detall de muntar les peres laminades però formant una unitat cadascuna m’encanta. L’apunto 🙂

  3. Els teus amics deuen d’estar desitjant que arribin els seus aniversaris, per poder tastar un altre de les teves obres mestres llamineres, aquest també ta quedat sensacional i de segur ben bo, el detall de les peres es preciós.
    Petons

  4. Tinc un llibre on surt una recepta moooolt similar, i encara fa dies que me la miro… la combinació ha de ser deliciosa. Per cert, les peres així talladetes i obertes li donen un aspecte formidable, t’ha quedat preciós 😉
    petonss

  5. Sònia, sí, aquest és el pastís que et comentava! Com el teu, amb xocolata i pera, però del dret sense girar-lo. Tots dos han de ser molt semblants.

    Gemma, quina casualitat que em preguntis per un pastís Sacher! Precisament n’acabo de fer un i tinc pendent de posar la recepta al blog… però amb tants pastissos pendents no dono l’abast, a veure si em poso al dia i penjo el Sacher que et dic 😉

    Ana y Victor, el relleno sin la harina, es perfecto para celíacos. Solo teneis que preparar una masa quebrada sin gluten y es una receta totalmente adequada para vosotros 🙂

    Lina, crec que aquest és el pastís que va tenir més èxit, ja se sap que la xocolata sempre triomfa, je je je…

    Els fogons de la bordeta, quina sort tenir una àvia que us preparés aquests pastissos! Les receptes de les àvies sempre són les millors, oi?

    Eva, per evitar que les parets de la brisa s’encongeixin hi ha tres trucs molt fàcils que van super bé:
    1- punxar molt bé el fons amb una forquilla.
    2- posar un pes a dins tipus cigrons secs.
    3- Cobrir el motlle amb la massa brisa i deixar-lo 1/2h a la nevera. Després el fiques directament a dins el forn, amb el forn pre escalfat. La diferèncai de temperatures fa que la massa es trabi de seguida i així ja no s’abaixen les parets 😉

    Starbase, en això coincidim del tot, jo també sóc de pastissos humits. No suporto les postres que consisteixen en una coca seca, per bona que sigui. A mi dóna’m la coca per esmorzar, que sucada amb la llet serà boníssima, però per postres m’agrada més alguna cosa més humida, cremosa, fresca i lleugera 😉

    Sion i Gemma, ja em pregunten els pastissos que faré abans que arribi el dia, je je je… I encara em falta penjar tres pastissos més!

    Ara, i tant, pots substituir les peres per altres fruites que t’agradin més. Amb poma, mango, plàtan, préssec… segur que quedaria igual de bo 😉

    Irmina, el chocolate y la fruta combinan muy bien, ¿verdad? Y es que el chocolate combina con todo, je je je…

    Manel, totalment d’acord amb la teva resposta, fins i tot en plats salats lliga bé la xocolata. Visca la promiscuïtat! 🙂

  6. Ribereña, el gingebre confitat té un punt picant que m’encanta! Menjat tot sol potser és massa fort de gust, però tallat a dauets petits dins un pastís queda deliciós.

    Silvia, queda rico y muy vistoso, je je je…

    Anna, el toc del gingebre m’encanta, amb la xocolata i la pera lliga molt bé.

    Dolça, és impossible superar els teus cócs! I ja no diguem de les magdalenes o les galetes… Entre totes dues podríem obrir una pastisseria ben completa, je je je…

    Teresa, també són els meus pastissos preferits: fruita i xocolata, mmm…..

    Helena, aquest llibre és espectacular! Tinc ganes de fer totes les receptes… Algunes són una mica complicades, però estan tan ben explicades que segur que surten bé. El llibre me’l van deixar uns amics i cada cop que els veig els dic que me’l deixin uns quants dies més, je je je…

    Miquel, la xocolata és l’ingredient més promiscu que conec. Què no queda bé amb la xocolata? 😉

  7. Hola,
    A la teva pregunta, crec que som bastant coincidents: Tot lliga amb la xocolata! Un amic m’ha demanat si li podia fer alguna cosa dolça amb gingebre i com a més li agrada la xocolata.. aquesta recepta és ideal! Com sempre, deliciós i una presentació impecable. Gràcies pels “truqillos”,

  8. M’encanten les peres!!! El gingebre no és el meu fort, però la resta si!!! El provaré un dia d’aquests a veure què tal!!! Això sí, amb el teu permís, el faré sense el gingebre… jejejeje 😉
    Petonets!!!

  9. Gemma, què bona la frase i què certa! El pastís t’ha quedat realment preciós i els ingredients que hi has posat m’encanten! Tot i que no m’acabo d’imaginar la xocolata amb el gingebre, un bon motiu per provar-lo, oi? jeje!!
    Petonets!!

  10. Que bo!!!! m’encanta la combinació que has fet: ha d’estar de muerte!!!! Tens raó, la xoco lliga amb tot!!! Els companys de feina deuen esperar amb ànsia que arribi el teu cumple!!! jijiji!
    Petuents,
    Eva.

  11. Hola Gemma…, quants pastissos més bons que m’he perdut… el de fruites del bosc de més abaix el tinc que mirar de més a prop… té una pinta!!!!
    Quants aniversaris que celebreu no???? jijijijiji
    Petons maca i fins aviat…
    maria jose

  12. Bona nit Gemma
    De segur que els teus companys et faran la ola.Que pastís mes deliciós vas portar!
    A banda que el xocolate i la pera lliguen molt bé,el gingebre confitat li ha de donar un saboret genial.
    Besets

  13. Hola Gemma,
    quina bona proposta! I els apartats del llibre m’han encantat.
    Un ingredient que no lligui amb la xocolata?…uf, crec que ja ens hem acostumat a veure bombons amb mil combinacions i si dic algun ingredient algú dirà que la combinació ja està inventada…així que m’abstenc…
    ai! se m’acut xocolata i bròquil? és que estic sopnat una crema de bròquil, jaja!!

  14. Me gusta todo, la combinación de los sabores, la presentación y hasta me puedo imaginar el aroma que desprende esta tarta espectacular. Muy buena elección para festejar cumpleaños!
    Cariños

  15. Isabel, peres i xocolata són una combinació fantàstica.

    CrsitinaT, ja tinc ganes de veure quin pastís faràs… Ja has triat la recepta?

    La cuina de l’Eri, estic segura que amb aquest pastís triomfaràs. El teu amic quedarà encantat!

    Gemma, cap problema, no li posis el gingebre i ja està. Pots canviar-lo per trossets de pera en almívar, o trossets d’orellana… o fins i tot no posar-hi res, segur que queda igual de bo.

    Alba, la xocolata i el gingebre lliguen molt bé! Fins i tot diria que el gingebre confitat encara lliga més amb la xocolata blanca… prova-ho que segur que t’agradarà.

    Susanna, crec que va ser el primer pastís que es va acabar, je je je…

    Eva, una combinació molt bona, i tant! I els companys de feina són super agraïts, només per això ja val la pena fer els pastissos 😉

    Josep, si no t’agrada el gingebre, cap problema, et quedarà igual de bo si no l’hi poses o el canvies per una altra fruita confitada que t’agradi més 😉

    Maria Jose, a la feina ens ajuntem tres companys que fem l’aniversari la mateixa setmana, així compartim l’esmorzar i fem la festa més grossa 😉

    Mesilda, la pera i la xocolata soles ja queden bé, però el toc del gingebre és la clau. Per mi queda boníssim!

    Josep, un triangle molt ben avingut. I allà on hi hagi xocolata, segur que té l’èxit garantit, oi? 😉

    Gemma, ostres, bròquil i xocolata… uf… crec que tens raó, je je je… tot i que no m’estranyaria que sortís algú dient que ho ha provat i queda bo, je je je 🙂

    Erika, la presentación queda bonita y la combinació de sabores deliciosa. Una tarta perfecta! 🙂

    Mariangels i Crisitna, queda una tarta ben bona, us aconsello de veritat que la proveu 😉

  16. Carme, la combinació té l’èxit assegurat, je je je…

    Marina, benvinguda al blog! Ja veig que tu has començat un blog des de fa molt poc… ja veuràs com és molt diverit. Ara mateix afegeixo el teu blog al Google Reader 😉

    Jordi, benvingut tu també al blog! M’alegro que per fi t’hagis decidit a deixar un comentari, així he pogut descobrir el teu blog, que he vist que hi tens una pila de bones receptes! També afegeixo al teu blog al Google Reader per seguir-te a partir d’ara 😉

    Maria Dolores, és una recepta per repetir més d’un cop, ja veuràs com triomfaràs, je je je…

    Mercè, si no t’agrada el gingebre hi pots posar alguna altra fruita confitada. O com tu dius, no posar-hi res, que quedarà igula de bo 😉

    Titanii, la pera i la xocolata són una combincació deliciosa, perfecta! De les millors que hi ha entre xocolata i fruita… Prova-la i ja veuràs com t’encantarà 😉

  17. Gràcies per la recepta!!! En Jordi n’ha fet d’individuals i no ens hem pogut esperar que refredessin. I tot i que no hi ha posat el gingebre perquè no en teníem són boníssims. Quina bomba!!

  18. He de preparar un esmorzar per 40 persones i , està clar, no ho puc fer tot el dia abans. Us volia preguntar si hi ha algun dels pastissos/tartes/dolços en general, que es pugui fer uns dies abans i congelar. Jo no ho he fet mai i no sé si pot quedar bé la descongelació!
    Moltes gràcies.
    S’admeten suggeriments!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *