Cookies de xocolata amb nous i ametlles

Data
16 de setembre de 2010
Creat per

Divendres vam passat vam assistir al taller de cuina del David Lienas a l’Espai Consum del Bonpreu. El taller va consistir en un monogràfic de galetes, on entre altres receptes vam aprendre a fer aquestes cookies de xocolata amb nous i ametlles:

Després del descans de les vacances, hem començat amb molt empenta els tallers de cuina amb tota la colla de blocaires. La primera classe del nou curs ens ha permès aprendre algunes receptes de galetes força originals, tant en els gustos com en les elaboracions.

En David va preparar 4 tipus de galetes, totes amb algun aspecte que les feia diferents i interessants: un damier de xocolata i taronja, unes galetes Maria, unes llengües de gat d’espinacs i parmesà i aquestes cookies que he fet avui.

L’elaboració de les galetes damier em va semblar molt curiosa, ja que el resultat eren unes galetes amb dos colors quadriculats, ben bé imitant un tauler d’escacs. Una idea fantàstica per sorprendre els convidats.

Les galetes d’espinacs van ser les meves preferides, unes galetes salades ideals per prendre com a aperitiu, amb un gust d’espinacs molt intens. Llàstima que sigui tan complicat trobar els espinacs en pols que va utilitzar en David 🙁

Les galetes Maria van ser tot un clàssic, personalment em vaig apuntar el truc de coure-les sobre una safata untada amb mantega (no sobre paper de forn com acostumem a fer) ja que així agafen el gustet tan característic de mantega torrada propi d’aquestes galetes.

Finalment, les cookies de xocolata, un altre clàssic fàcil de trobar al mercat, però que fetes a casa i amb l’afegit de les nous i l’ametlla ens van encantar. Un altre truc que vam aprendre: potenciar el gust de les galetes amb un polsim de sal, realment es nota la diferència!


Ja veieu que va ser una classe molt interessant, farcida de trucs, explicacions i receptes que ens van ajudar a descobrir els secrets de les galetes. Les properes que provaré seran les d’espinacs, ja ho tinc decidit 😉

I com sempre, agraïm l’atenció que ens donen al Bonpreu reservant places per tot el grup sencer, moltíssimes gràcies!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 20 galetes grosses com les del David, o 50 galetes de mida normal)

· 115g de mantega pomada
· 100g de sucre
· 115g de sucre morè
· 2 ous
· Vainilla en pols
· 115g d’ametlles mòltes
· 210g de farina
· 20g de llevat químic
· 175 de perles de xocolata
· 85g de nous pelades i picades
· Un pessic de sal

Preparació:

Barrejar la mantega amb els dos sucres. Afegir els ous i la vainilla.
A part, barrejar la farina, l’ametlla, el llevat i la sal.
Mesclar les dues barreges fins que quedi ben homogeni. Afegir les perles de xocolata i les nous.
Disposar cullerades de massa sobre un paper de forn i aixafar-les per donar-los forma de galetes.
Coure-les a 180º durant 7-8 minuts fins que es vegin daurades. El temps dependrà de la mida de les galetes.
Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

45 comentaris a “Cookies de xocolata amb nous i ametlles”

  1. Ultimament no tinc gaire sort amb els dies de les classes.

    Gemma, m’has de passar si us plau la recepta de les maria vaig darrere fà temps però no em surten bé.

    Les cockies sense paraules.

    Muas!

  2. La classe del David va ser molt interessant per a les receptes i per a tots els consells que ens va donar a l’hora de fer galetes. Em van agradar molt les cookies amb el puntet de sal, i les d’espinacs em van agradar força però també els posaria un puntet de sal.A reveure i gràcies un cop més per fer d’enllaç i facilitar-nos les classes.

  3. Hola Gemma! va se una bona classe de galetes! no he pogut fer res encara, ni fer-ne la crònica, he tingut problemes de saluut a la família, i m’he incorporat avui. Demà no se si podré venir a la classe de la Mireia, no ho sabré fins demà, així que ho sàpigui t’ho dic. Petó

  4. M’encanten totes les galetes que vau fer! Aquest divendres hi vaig jo, què bé! 🙂 Quina pena que les d’espinacs siguin més difícils de poder fer per això de la pols d’espinacs…
    Les que has fet tu, t’han quedat genials!
    Una abraçada!

  5. Ostres, quina bona pinta!!! Creus que són aptes per a dieta d’aprimament??? 😉
    Per si de cas, les farem per compartir amb els amics, així no tot va a parar al mateix lloc!!! jejejeje
    Genials!!!

  6. El dia que vaig estar jo a David no va tenir temps de coure el
    Damier de xocolata i taronja, estaven totes molt bones, el difícil és trobar els espinacs en pols, si les
    trobes ja ens ho comptes.
    Petons

  7. Ester, tens tota la raó! A part del gust, la satisfacció de saber que ho has fet tu compensa la feina de fer les galetes a casa 😉

    Starbase, llàstima de l’hora, perquè va ser una bona classe. Sort que al Caprabo és a les 19:30h 😉

    Ivana, les vaig portar a una reunió de feina i van triomfar, je je je… una delícia de veritat!

    Gemma, a la tarda et passaré la recepta de les galetes Maria! Ja veuràs com és molt bàsica, l’únic que nes va comentar és el truc de la matega que he explicat 😉

    Mercè, nosaltres precisament vam dir el mateix, que a les galetes d’espinacs també quedaria molt bé un punt de sal… i fins i tot, sense el sucre que hi va posar, oi?

    Pilar i Alfons, va ser un monogràfic molt interessant, cada varietat de galetes tenia algun aspecte que les feia diferents a les altres…

    Cristina i Sílvia, ja veieu que són molt fàcils de fer, així que no teniu cap excusa per deixar de fer-les, eh? 🙂

  8. Queti, per picar són ideals en qualsevol moment del dia, una galeta d’aquestes sempre ve de gust!

    Teresa, de moment et mantinc a la llista per dimecres vinent, si hi ha algun canvi ja m’ho diràs. Ànims!!!!

    Josep, les d’espinacs tenen un color verd intens preciós… només per això ja vénen ganes de menjar-les, i?

    Alba, ja veureu com serà una classe molt interessant. Pels espincas, el Savid va dir que també es podien fer amb espincs frescos i assecats al forn… però clar, és molta més feina 🙁

    Maria Dolores, a mi també m’encanta fer galetes, trobo que són molt agraides, oi?

    Carme, si les fas primes i les tens 10 minuts al forn et queden molt cruixents (jo ho vaig fer així perquè m’agraden cruixents). El David les va fer més gruixudes i per dins li van quedar més toves. De totes dues maneres queden molt bones, tot depèn de com t’agradi més a tu.
    A mi només em van durar 1 dia, però si les conserves en una capsa hermètica en un lloc fresc segur que t’aguanten bé més d’una setmana 😉

    Gemma, ben bé al contrari, el David va comentar que aquestes galetes (amb la mida que va fer ell, super GEGANTS) tenien 150 calories cadascuna…. imagina’t! Je je je…

    Glòria, per mi les macro-cookies eren massa grosses, je je je… les prefereixo més petites i poder picar més d’un cop 😉

    Mariàngels, totes van agradar, però les cookies i les d’espinacs crec que van ser les millors. I les dels quadrats van agradar molt per la forma dels colors!

    Reme, el problema és que la massa necessita repòs de nevera per tal que s’endureixi i es pugui tallar bé. Amb nosaltres va fer servir la massa que havia fet a la vostra classe i que ja tenia reposant a la nevera, je je je…

  9. Bona vesprada Gemma
    Que bones les cookies!
    Estes galletes són les preferides dels meus fills,
    a mi,com m’agrada tot,no sabria per quina decidir-me.
    Totes les trobe boníssimes.
    Les d’espinacs m’han cridat molta l’atenció.
    Quan poses la recepta ja les provaré.
    Ja tinc els ingredients pel tatín de figues,el faré
    demà.Ja et comptaré.
    Besets.

  10. Moltes gràcies per totes les teves aportacions, sempre hem deixo caure al teu blog per aveure que hi ha de nou….. aquesta entrada te una pinta estupenda.
    Hem podries passar la recepta de les galetes maria???
    La meva filla es una fanàtica de les galetes i així passem tardes de dissabtes….
    Moltes gràcies

  11. Jo sóc una clàssica i les d’espinacs em sorprenen massa, i potser seria les últimes que provaria. Les de xocolata i nous, les favorites!
    I ja veig que el David us mima molt, fent unes galetes ben grosses!

  12. Recepta apuntadíssima!!! Què bones, aquestes galetes!! Per cert, això de fer galetes d’espinacs ho trobe divertit i abellidor. Si trobe espinacs en pols les faig. M’encanten els espinacs!! Dec ser família llunyana del Popeye ;D

  13. Hola Gemma,

    Jo hi vaig anar ahir a la classe i la vaig trobar força interessant. Les coockies segur que cauen un dia d’aquets. Les teves t’han quedat genials, com sempre.

    Una abraçada

  14. Bon dia plujós Gemma.

    Aquest dies pre-tardorencs conviden a tancar-se a la cuina i elaborar les cookies, però…tinc un dubte,aha!
    He vist la resposta que li has donat a la Reme sobre el repòs de la masa en la nevera, fan referència a les Damier,no? o totes les mases dels diferents tipus de galetes del monogràfic han de reposar prèviament a la nevera?

    Merci.

  15. Eva, jo encara no ho he provat, però les que vam tastar allà tenien un gustet de mantega torrada molt bo 😉

    Mesilda, cada galeta tenia el seu encant especial… les d’espinacs són més complicades de fer perquè costa trobar els espinacs en pols 🙁
    Ja veuràs com la tatin et quedarà boníssima, és d’aquelles receptes fàcils per triomfar!

    Olga benvinguda al blog! M’alegro que passis per aquí de tant en tant, je je je… Aquesta tarda quan arribi a casa et passaré la recepta de les galetes Maria per e-mail, ok? Ja veuràs com us quedaran molt bé 😉

    Margarida, va fer unes galetes ENORMES, je jej e… pensa que amb la mateixa quantita, ell en va fer 20 i jo 50!!! A mi també són les que em van agradar més, però les d’espincas crec que també t’agradarien, segur!

    Francesc, doncs jo també dec ser família del Popeye, je jej e… també m’agraden molt. A veure si trobem aquestes espinacs en pols i les provem 😉

    Mome, les tinc a la llista dels pendents, a veure si aconseguim trobar els espinacs.

    Joan, va anar bé la classe? Va ser interessant, oi? Ja veuràs com les cookies queden bonísismes i són super fàcils de fer. M’alegro que t’agradés el taller!

    Cristina, el repòs de la massa del Damier és perquè es pugins tallar sense fer malbé el dibuix… Si la massa està massa tova no va bé. Amb el repòs de nevera la mantega s’endureix i llavors es tallen perfectament. Per les cokkie, no cal reposar gens la massa, perquè la distribuiexes a boletes amb l’ajuda d’una cullera, no cal tallar-la.
    El David també va deixar reposar les galetes Maria, en canvi les d’espinacs i les cokkies va dir que no calia.

  16. Hola Gemma!
    M’alegro molt d’aquest canvi d’orientació que has donat al teu blog. Bé, més que un canvi d’orientació, ha estat un canvi d’ubicació, perquè veig que l’esperit del blog continua sent el mateix. M’encanta! Ja he canviat el link del meu blog i espero continuar aprenent dels teus trucs pastissers. Enhorabona!!!!

  17. Gemma que buenas en si todas ellas… y seguro que los consejos y trucos de David Lienas han sido muy interesante, la de espinacas … me han gustado por su originalidad, pues es una manera muy diferente de tomar algo salado y no es lo de siempre. Saludos

  18. Anna, benvinguda de nou a la blogosfera! M’aelgro que tornis a tenir el blog en marxa, que hem trobat molt a faltar les teves receptes. Encara recordo el monogràfic de panellets espectacular que vas fer l’any passat!!!

    Cristina, encara no he enviat la recepta de les galetes Maria, a veure si aquesta tarda tinc temps i us l’envio! Ho prometo 🙂

    Cristina i Parella Vermella, quin greu que no poguessiu venir a la classe… ja coneixeu el David: les seves classes són un cúmul d’idees i receptes impressionant i difícil de retenir del tot 😉

    Erika, me encanta tu idea, són de Shrek totales, je je e…. el color verde es precioso, verdad?

    Anna i Esther, aquestes cookies per esmorzar són boníssimes, sucades amb el cafè amb llet, mmmmm……

    Mercè, et vam trobar a faltar… quina llàstima que treballis els divendres a la tarda, ja veus que et perds una bona classe. Però a les del Caprabo si vindràs, oi? 😉

    Montse, les d’espinacs eren super originals, per això crec que ens van agradar tant… ideals per un aperitiu i soprendre als convidats!

  19. Hola, Gemma
    Tot i que no sóc gaire cuinera, o sigui, cuino per sobreviure, entro sovint al teu bloc per si hi ha receptes que em semblin assequibles 😉
    Voldria fer les cookies però tinc un dubte molt ximple… L’ametlla mòlta és farina d’ametlla? Si no és el mateix, l’ametlla mòlta suposo que la puc trobar al súper, oi?
    Moltes gràcies per l’ajuda i les receptes!

  20. Hola Laia, m’alegro que provis de fer alguna recepta, ja veuràs com et sortiran super bé!
    Tens tota la raó, l’ametlla mòlta és el mateix que la farina d’ametlla, la que poses als panallets 😉
    La trobaràs a qualsevol super 😉
    Ja em diràs com t’han quedat, eh?

  21. Bon dia, Gemma!
    Estic súper contenta! Les galetes van ser un èxit perquè van quedar boníssimes; amb receptes així sí que m’animo a anar-ne provant.
    Moltes gràcies i fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *