Tal i com ja vaig anunciar a l’últim post, ahir la Glòria i jo vam anar convidades al programa de COMRàdio La cuina de carbó de la Mireia Carbó. Per agrair-los el detall de convidar-nos, els vaig portar unes mini tartaletes amb ganache de xocolata i melmelada de taronja amarga:
Vam tenir la sort de poder compartir l’hora sencera que dura el programa, parlant de blogs de cuina i de pífies o desastres culinaris. Tot i els nervis inicials, l’hora del programa va passar volant, entre trucades d’oients, receptes i anècdotes divertides que tots vam explicar. Ens ho vam passar molt bé! Així que, Mireia, ja saps que quan vulguis ens pots tornar a convidar, eh? Je je je…
Si algú no va poder escoltar el programa, el podeu tornar a sentir aquí: àudio “La cuina de Carbó”.
Per les tarteletes em va semblar adequat provar una recepta del mateix programa de la Mireia i que va donar el pastisser Lluís Estrada Canal en la seva secció dels dilluns. Es tracta d’una ganache de xocolata bàsica que es pot utilitzar a moltes preparacions: bombons, cobertures de pastissos, trufes, tartaletes… Vaig posar en pràctica un truc que va donar el Lluís per evitar que es remullin les tartaletes: pintar les tartaletes amb xocolata blanca abans de ficar-hi el farcit. És un bon consell!
Si voleu escoltar-ne la recepta la trobareu aquí: àudio ganache de xocolata.
Les tartaletes són petitíssimes, de mida de mossegada, d’aquelles que caben senceres a la boca. Crec que puc dir que van agradar molt, només cal escoltar el programa per estar d’acord amb mi, je je je…
Aquí teniu la recepta:
Per la ganache:
Ingredients:
• 200g de nata líquida per muntar
• 180g de xocolata al 70%
• 20g de mel
• 70g de mantega a trossets
Preparació:
Picar la xocolata i deixar-la en un bol.
Bullir la nata i tirar-la sobre la xocolata. Remenar fins a obtenir una crema homogènia. Afegir la mel i tot seguit la mantega a temperatura ambient. Remenar i reservar.
Per les tartaletes:
Ingredients: (per unes 25 mini tartaletes)
• 25 mini tartaletes de pasta brisa
• Ganache de xocolata (la meitat de quantitat de la recepta anterior)
• Melmelada de taronja
• Xocolata blanca
• Grills de mandarina i fruits vermells per decorar
Preparació:
Fondre la xocolata blanca al microones a baixa potència i pintar les tartaletes amb una capa finíssima de xocolata blanca.
Un cop freda la xocolata blanca, posar una culleradeta de melmelada a cada tartaleta i acabar d’omplir-les amb la ganache acabada de fer, encara tèbia. Deixar refredar a temperatura ambient.
Decorar amb els fruits vermells i servir.
Bon profit!
Hola!! Ara sí que l’he escoltada sencera, l’entrevista. Fantàstica!!! Heu quedat beníssim!!! A més, la Carbó és genial. M’encanta aquest programa. Ara que veig que es pot escoltar per Internet, faré per escoltar-lo així que puga.
M’ha vingut molt bé que hages posat la recepta de les minitartaletes perquè, tot escoltant l’entrevista pensava: “Han de ser pecat mortal!!” i ja veig que ho eren. Besades
Ostres, doncs jo no la puc escoltar! m’ho miraré bé a veure que faig malament! m’hauria agradat escolatar-la!
Petonets!
Jo no me’l vaig perdre, mentre anava feinejant l’anava escoltant i m’ho vaig passar molt bé. Potser torno a publicar post, em vau animar força
Una abraçada
Les tartaletes han d’estar boníssims, jo també tinc penden fer la ganache.
Ester
Un bon mos!!!! Felicitats per la participació radiofònica!
Jo us vaig escoltar a la feina!! vaig sentir a la Mireia parlar de les teves tartaletes i vaig pensar: aquestes no les té al blog!
Ara mateix las copio!
Petonets
Que bé que ens ho varem passar!. Això de veure la ràdio per dins està molt bé i la Mireia és fantàstica!. Ens apuntem voluntàries per a una propera edició, oi?.
I les tartaletes… delicioses de veritat!. I el truc de pintar-les amb xocolata blanca perquè no s’estovin, és genial! Per cert, on vas trobar aquells grills de mandarina tant petitons?
Yuupiiiiii!! Quina Il·lusió, estem molt i molt contents, ara mateix estem escoltat l’audio, a punt de fruir de la vostra vivència. Molts petons a les tres!!!
Bona vesprada Gemma
No se perquè però no puc sentir la teua entrevista.
Ha de ser algun problema amb Goear,o meu..no sé.Continuaré intentant.
Les tartaletes me les quede!M’han agradat molt,i mes si són de mosset.
Besets
Estos bocaditos son ideales para comerselos uno tras otro. Me encantó el secreto del chocolate blanco, seguramente lo pondré en práctica.
Cariños
Francesc, ara ja podràs escoltar cada dia el programa de la Mireia, per Internet te’l pots baixar perfectament i escoltar-lo quan et vagi bé mentre treballes a l’ordinador 😉
Laura, i si cliques sobre l’enllaç que he posat jo? El pots sentir? Jo no tinc cap problema…
Ester, ens vas escoltar en directe i no vas trucar??? 😉
Seria fantàstic que tornessis a posar el blog en actiu, que ja saps que tot i la feina que porta val la pena!!!! Anima’t!!
Sara Maria, les tartaletes eren de vici total, com que les vaig fer petites, amb una sola mossegada en menjaves una de sencera 😉
MaryLou, ens vas escoltar des de la feina i no et van renyar? je je je… genial!!!!
Glòria, ens ho vam passar genial, jo m’ofereixo de voluntària sempre que calgui 🙂
El truc de la xocolata blanca va molt bé, jo ho faig amb les tulipes quan hi poso una bola de gelat, així no es remullen i queden més cruixents 😉
La mandarina la compro en almívar, la pots trobar al super del Corte Inglés 😉
Parella Vermella, ens ho vam passar molt bé, la Mireia ens va fer sentir molt còmodes i ens va fer passar els nervis de seguida.
Mesilda, que estrany, jo el sento perfectament! Les tartaletes són boníssimes, i de mossegada. Així també va bé per la línia, je je je…
Erika, un bocado tras otro hasta terminar con toda la safata, je je je… El truco del chocolate blanco va perfecto y es muy útil para otras recetas 😉
L’audio l’haurè d’escoltar al acabar vacances, suposo. Anem una mica de cul amb perdò. Les tartaletes són d’escàndol!! 🙂
La combinació xocolata-taronja em sembla perfecte.
Petons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Hola! no us havia sentit, ara estic escoltant l’audio, esteu molt be, i les tartaletes tenen un aspecte genial!
Bon estiu i bones vacances (les que et queden!)
Anna
Quines coses més precioses que prepares, tenen un aspecte impressionant!
Tens un blog excel.lent! Receptes que estic desitjant de provar i les imatges fantàstiques!!
Com ho fas per aconseguir que la xocolata de la cobertura del pastís Sacher per exemple, et quedi brillant?