Aprofitant els nespres tan bons de casa els meus pares cada any per aquesta època faig una pila de receptes amb aquesta fruita. Fent una mica de memòria, recordo una gelatina amb caramel d’espígol, un batut amb iogurt, una tarta de fruita, una altra clafoutis, una confitura a la taronja, un gelat amb llet condensada, la clafoutís de vainilla anterior… i avui us proposo una nova recepta amb nespres, ben diferent a totes les anteriors:
La recepta no té cap secret, és una adaptació de les clàssiques peres al vi. Però com que els nespres de seguida queden tous, primer he reduït el vi amb el sucre i les aromes, sense els nespres. Al cap d’una estona, hi he posat els nespres fins que han quedat ben tous. Pel que fa als aromatitzants, he triat la canyella i l’anís estrellat, que m’encanten, però evidentment hi ha moltes alternatives: pell de taronja, pell de llimona, vainilla, clau d’olor, pebre rosa, cardamom, menta…
No us podeu imaginar el resultat: són unes postres lleugeres, dolces i àcides alhora, un xic alcohòliques, amb una textura suau que s’empassa xuclant. Acompanyats de la salseta de vi i d’una bola de gelat de nata o vainilla aquests nespres són sensacionals! I d’un dia per l’altre, encara guanyen més…
Ingredients:
• 500ml de vi
• 50g de sucre
• 10 nespres
• 1 branca de canyella
• 1 anís estrellat
Preparació:
Posar en un cassó tots els ingredients excepte els nespres i deixar-ho coure 20 minuts. Treure els pinyols dels nespres foradant per sota procurant que no es trenquin. Posar els nespres dins el cassó ben coberts pel vi i deixar-los coure uns 10 minuts fins que siguin tous. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
Ostres! quina bona pinta que tenen! i amb el gelat que tant de gust ve ara amb la caloreta!
Petonets!
Ets la reina dels postres, amb un pim-pam, t’inventes una creació estupenda!!
Feia temps que no veia uns nespres tan macos com aquests. Es una sort dispossar de bona fruita i tindre tan bona mà. Que bons!
Petons!
Ës una fàntastica idea per aprofitar les nespres de temporada.
Petons Gemma!
Felicitats, m’ha agradat molt aquesta recepta i només de pensar el gust que li dona l’anís estrellat ummmm
Petonets
HOLA GEMMA, GUAPA TU
M´ENCANTEN LES NESPRES, ABANS A CASA NI HAVIA UN DE SEMBRAT, ERA TOT UN LUXE ANAR DIRECTAMENT I ESCOL-LIR LA PEÇA QUE EM VOLIA MENJAR,…VA MORIR,..UNA PENA
PETONETS SUSANNA
M’encanta aprofitar les fruites de temporada !!!
Al cole, els Nespres, eren l’única fruita que ens deixaven menjar amb la mà. Hihihi… així que aprofitavem per jugar, com aquell que res, amb els seus pinyols !!!
Sort que les cuineres no tenien la teva imaginació :O)
Petonets
Ha de ser molt bo!!!!
Petonets
Pero si estan perfectes! tenen una pinta increible!
Una abraçada,
“LA CUINA DE CASA” HAS DE VISITAR
SI UNES BONES POSTRES VOLS TASTAR!
Aquest nespres han d’estar boníssims!!
Gemma, on et poses totes aquestes delicies que fas???
petó i bon cap de setmana!
Espectacular! No en puc dir res més. O sí? Que ets una cuinera fantàstica!
Besets
De debó que mai hagués pensat fer tantes postres amb nespres!! ets una rebostera excepcional…petonets estimada
Gemma; Doncs sí, amb els micacos -tal com els hi diuen a Badalona-, són una fruita molt bona i molt resultona, tal és així, que aquí ens presentes aquets nesprés-micacos- al vi, que tenen una vista més que satisfactória i d’un gust excepcional. Que vagi de gust Gemma¡¡ 😀
Gemma; …Ahhh¡¡ perdona un altre cop… per cert els Castellers de Badalona, porten la camisa color micaco -nespre-. Salutacions Gemma¡¡
Ela nespres m’agraden molt i aquesta recepta m’ha sorprès!, jo faig sovint les peres al vi i queden estupendes, així que els nespres deuen també estar boníssims!A reveure!
Una manera ben original d’aprofitar les nespres, m’agrada!
Que bona idea m’agrada molt esta fruita i aixi preparada ha d’estar bonissima
Magnífiques idees, Gemma, per a una fruita que no acostuma a tenir massa prestacions a la cuina!
Una abraçada!
Ummm! Llàstima que els nespres no em fan els pes, perquè aquesta recepta té molt bona pinta…
quantes receptes amb nespres! tens una creativitat impressionant per les postres.
pt!
Laura, amb el gelat queda sensacional, molt millor que tot sols. A l’estiu sobreviuria a base de gelats, je je je…
Parella Vermella, que no he inventat res, eh? Moltes fruites fetes al vi quedes boníssimes, per exemple, els préssecs són de les que m’agraden més fetes així 😉
Pilar i Ribereña, els nespres és de les fruites que es nota més diferència si estan collits verds o madurs, oi? I com que un cop collits es fan malbé de seguida, normalment els cullen massa verds 🙁
Carmen, a mi també m’encanta l’anís estrellat, gairebé més que la vainilla… sovint canvio la vainilla per anís a les cremes o als flams i queda boníssim!
Sussana, el millor de tenir l’arbre a casa és collir la fruita al moment de menjar-la, així és com menys vitamines perd i més bona és, oi?
Mima, els pinyols de nespres són molt bonics, tan brillants… Crec que tots els nens han jugat amb ells algun cop, je je e…
Marilou i Sonia, boníssims de veritat!
Teresa, sense la bola de gelat aquestes postres són força lleugeres… i després, una bona caminada i ja l’has cremat, je je je…
Queti i Ma José, les postres amb fruites m’encanten, són les meves preferides. I és veritat que els nespres són els grans ignorats de la rebosteria… suposo que deu ser perquè s’oxiden i es fan malbé massa ràpid.
Josep, els micacos són molt bons, oi? Mira que sou ben estranys aquests de Badalona, je je je…
Mercè, és una variació de les clàssiques peres al vi. Si t’agrada la recepta amb les peres, ja veuràs com aquesta també 😉
M Angels i M Dolores, tot és qüestió d’imaginació, je je je… que tenir fruita collida a casa és un luxe que s’ha d’aprofitar al màxim!
Assur, precisament és el què deia abans… els nespres són els grans ignorats a la cuina, segurmanet perquè es fan malbé de seguida i tenen una temporada tan curta…
Lola, la recepta original és amb albercocs, però la pots adaptar a qualsevol altra fruita que t’agradi. Amb cireres ha de quedar boníssima!
Eva, visca la imaginació, je je je…
Bona vesprada Gemma
M’agrada molt la proposta!
Cal aprofitar al màxim avans que s’acaben.
I amb eixa bola de gelat té que ser una delicia.
Besets.
I love the combination of flavors and spices… beautiful dessert
Quina bona idea que has tengut : ) m’encanten les peres al vi.. m’encanten els nespres així doncs la teva recepta m’ha d’encantar ^^ a més t’ha quedat una presentació super elegant, enhorabona!
Gemma, realmente preparas unos postres deliciosos. Y muy buenos para esta época del año.
Besotes
Ana y Víctor
Com de bé aprofites la fruita de temporada!!A veure si jo m’hi poso algún dia perquè de moment només me la menjo sense cuinar!
Buaaaaaaaaaaaa, solo con verlas se que me van a encantar.
Besos.
Quin bon provit els treus a les nespres! Ja m’ imagino lo bones que deuen ser!
Es la fruita preferida del meu marit, i ho tinc molt clar, els penso preparar així aquesta setmana per deixar-lo bocabadat!!!!!Petons
Mesilda, la temporada de nespres és tan curta que val la pena aprofitar-la al màxim… llàstima que durin tan poc, perquè són tan bons…
Deana, thank you 😉
Patri, si t’agraden les peres al vi i els nespres, aquesta recepta l’has de fer, ja veuràs com queda boníssima!
Ana y Víctor, el secreto de la buena cocina está en usar productos de temporada, ¿verdad?
Alba, nosaltres sempre som de menjar fruita per postres, però variar una mica de tant en tant sempre va bé… 😉
Silvia, es una receta un poco versionada, pero seguro que te encanta, je je je…
Anna i Elvira, proveu aquests nespres, segur que sorpreneu amb unes postres ben tradicionals però diferents… i molt bones! 😉
Una recepta boníssima i original. Què no en sabràs tu, de dolços!!! Salutacions
Uns postres ben originals, i han d’estar deliciosos, queden pendents, amb cervesa no quedaran iguals oi? jejejeje
Petons
Quina sort poder tenir nespres casolans, no se m’hauria cudit mai fer-los amb vi, és ben original!!
Es un verdadero privilegio gozar de estos deliciosos frutos ¡¡y caseros!!. La receta como todas las tuyas, una delicia.
Un besín.
Francesc, és original per la fruita, però la recepta és tot un clàssic…
Asun, he fet peres amb sidra i amb cava i queden molt bones, però amb cervesa no ho he provat mai, je je je… a veure si ho `proves i em dius com queda 😉
Cristina, és un arbre que fa mooooolta fruita i no donem l’abast. I abans no es facin malbé, cada any poso nespres a totes les receptes dolces d’aquesta època 😉
Nieves, es un lujo disponer de fruta casera y recogida en su punto óptimo de madurez, ¿verdad?
Aquesta vegada si que m’has deixat!!!!
Només puc dir: ESPECTACULAR 😉 no se’m hagues acurregut mai.