Mousse de llimona amb crema de fruita de la passió

Data
16 de juny de 2010
Creat per

Dissabte l’Aina va fer la seva primera comunió i ho vam celebrar amb un sopar per tota la família. Ja feia dies que havíem triat quines postres volia, uns vasets de mousse de llimona i crema de fruita de la passió, que presentats individuals van quedar molt bonics:

L’Aina és poc llaminera i sovint ni tan sols tasta els pastissos. Però com que el sopar era en honor seu, vaig voler fer unes postres al seu gust. El seu dolç preferit és el gelat de llimona, de manera que vam pensar que aquests vasets li agradarien prou. El resultat va ser excel·lent i va tenir molt èxit: lleuger i refrescant gràcies als cítrics, la combinació de la crema amb la mousse queda molt bona, tan per les textures com pels sabors. Totalment recomanable!

Aquí teniu la recepta:

Per la crema:

Ingredients: (per 5 persones)

· 500ml de suc de fruita de la passió
· 25g de Maizena
· 2 ous
· 50g de sucre

Preparació:

Dissoldre la Maizena en un rajolí de suc fred.
En un cassó al foc, escalfar la resta del suc amb el sucre.
A part, barrejar els ous amb la Maizena. Afegir el suc calent, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i repartir a les copes de servir. Deixar refredar i reservar a la nevera.

Per la mousse:

Ingredients: (per 5 persones)

· 250ml de nata líquida per muntar
· 40g de sucre
· 2 fulles de gelatina
· 50ml de llet
· 1 pell de llimona
· 80ml de suc de llimona
· 1 clara d’ou
· 20g de sucre

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una mica de llet i fondre-hi la gelatina.
Barrejar el suc de llimona, la pell ratllada ben fina i la gelatina fosa. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les amb suavitat a la preparació anterior. Semi muntar la nata amb el sucre i incorpora-la amb suavitat a la mousse.
Repartir la mousse sobre la crema i reservar a la nevera un mínim de 4 hores. Decorar i servir ben fresc.

Bon profit!

Comparteix

50 comentaris a “Mousse de llimona amb crema de fruita de la passió”

  1. Moltes felicitats a l’Aina!!!
    Aquestes copes t’han quedat precioses.La fruta de la passió nomès la he tastat en suc, però em va agradar. La mousse de llimona si que ens agrada a tots i la combinació deu ser espectacular!!
    Petonets

  2. Mots petonets a l’Aina, hem de dir que ens hagués agradat veure una foto d’aquest dia tan especial. Trobem que, vau crear unes postres ben encertat, i la decoració de la rosa blanca hi queda molt bonica. Aquests sabors àcids, als vermells ens xiflen.

  3. Quina delicia de postres! i la presentació més delicada no pot ser, l’ocasió s’ho mereixia! l’Aina segur que va estar molt contenta i va passar un dia ben feliç!
    petó!

  4. HOLA GUAPA TU

    FELICITACIONS PER LA FESTA DE LA NENA, I PER UN POSTRES TANT MACO,…EM EL TEU PERMÍS EN PRENG BONA NOTA SEGUR QUE ESTÀ FANTASTIC…

    DE ON TREUS TANTA QUANTITAT DE FRUITADE LA PASSIÓ PER FER EL SUC….A CASA DELS PARES EN TENIM DE SEMBLAR PERÒ PER TANTA QUANTITAT…NO…JA S´EXPLICARÀS….

    MIL EPTONETS MACA, SUSANNA

  5. Felicitats a l’Aina, i espero que tastés aquestes postres fetes a mida per ella!
    Com pot ser tenir una neboda poc llaminera amb una tieta que fa uns dolços tan bons?
    PTNTS
    Dolça

  6. Felicitats a l’Aina! Fer la comunió es un dia molt important pels nens i amb aquests postres fets expresament per ella, segur que va estar encara més contenta!
    I no m’extranya amb la pinta que tenen!!
    Petonets!

  7. Bona vesprada Gemma
    Felicitats a l’Aina per eixe dia tan especial.
    Amb eixes copes tan genials segur que
    la teua neboda quedaria ben contenta amb tu.
    Besets i felicitats a tota la família.

  8. Hola a tothom!!!!!

    L’Aina estava molt guapa i va ser una festa molt bonica 🙂
    Les postres i la decoració van ser molt adients a una festa de primera comunió, je je je… L’Aina va tenir molt gust triant la mousse de llimona!

    Ana, “suc de fruita de la passió” es zumo de fruta de la pasión, lo compré ya envasado, es fácil de encontrar en cualquier supermercado .

    Susanna, el suc no el vaig fer amb fruita de la passió fresca, el vaig comprar envasat en tetrabrick 😉

    Xisca, la fruita de la passió és le mateix que el maracuyà. Ara em miro aquesta pàgina que comentes… és una fruita boníssima i de gustos molt exòtics, oi?

    De totes maneres, les mateixes postres es poden fer canviant el gust del suc per fer la crema… si no us agrada la fruita de la passió també podria quedar bé amb suc de taronja, que lliga molt bé amb la mousse de llimona 😉

  9. Espectacular… com sempre! La llima (com diem a valència) m’encisa, i trobe que la combinació de textures i sabors resultarà ben refrescant, sense colorants ni coses estranyes. Bones postres per a un magnífic dopar, veritat?
    Besets

  10. Felicidades a Aina en un día tan importante para ella y que veo que fué rematado como corresponde: a su gusto, y con un postre que haría las delicias de todos. Qué bonito y qué rico que tiene que estar.

    Un besín.

  11. Ana, no he provat de congelar aquests vasets… m’imagino que la mousse es pot congelar perfectament, en canvi no sé com quedarà la crema, normalment les cremes que porten ou un cop congelades sempre fan una mica d’aigua… Si ho proves ja em diràs com ha quedat, eh?

  12. Far molt poc vaig fer una crema de fruita de la passió i ens va agradar tant que pocs son els caps de setmana que no prepar-ho. La pressentació es perfecte, m’encanta. Petons i bon cap de setmana

  13. Xènia, que no vaig pensar a dir-te que m’ha encantat la història sobre l’origen del nom de la fruita de la passió… no ho sabia i m’ha semblat realment divertit, je je je… No hauria dit mai que es referís a la Passió religiosa!!!!

  14. Ostres, quina bona pensada!!!
    Està molt bé i fa molt bona pinta. Em sembla genial que es pugui anar variant de suc per tal de fer-lo diferent cada cop.
    L’enhorabona, ja el provaré!!! 🙂

  15. Aquestes postres refrescants i tan bé presentats són ideals per l’estiu, la combinació de la llimona amb la fruita de la passió és sempre perfecta. Enhorabona per L’Aina : )

    Bon cap de setmana!

  16. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en “Anade tu blog ” en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

  17. Felicitats a l’ Aina, aquestes copes són una delícia, i amb una presentació tan fina… Queda molt bé i si no li agraden els pastissos, segur que va quedar encantada.
    ptns

  18. HOla gemma.

    Estic enamorada de les teves presentacions, sempre et dic el mateix ja ho se, però es la veritat, això sense contar que segur eren bonisimes.

    Feia molt que no et posaba res, desde que et vas cambiar de web, encara que l¡ollada rapida si que la faig en les poques estronetes que tenia, ara per desgracia tornaré a navegar per la web com abans, dic per desgracia per que torno a tenir temps lliure.
    Així que fins aviat.
    Petons.
    Nuria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *