Dissabte l’Aina va fer la seva primera comunió i ho vam celebrar amb un sopar per tota la família. Ja feia dies que havíem triat quines postres volia, uns vasets de mousse de llimona i crema de fruita de la passió, que presentats individuals van quedar molt bonics:
L’Aina és poc llaminera i sovint ni tan sols tasta els pastissos. Però com que el sopar era en honor seu, vaig voler fer unes postres al seu gust. El seu dolç preferit és el gelat de llimona, de manera que vam pensar que aquests vasets li agradarien prou. El resultat va ser excel·lent i va tenir molt èxit: lleuger i refrescant gràcies als cítrics, la combinació de la crema amb la mousse queda molt bona, tan per les textures com pels sabors. Totalment recomanable!
Aquí teniu la recepta:
Per la crema:
Ingredients: (per 5 persones)
· 500ml de suc de fruita de la passió
· 25g de Maizena
· 2 ous
· 50g de sucre
Preparació:
Dissoldre la Maizena en un rajolí de suc fred.
En un cassó al foc, escalfar la resta del suc amb el sucre.
A part, barrejar els ous amb la Maizena. Afegir el suc calent, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i repartir a les copes de servir. Deixar refredar i reservar a la nevera.
Per la mousse:
Ingredients: (per 5 persones)
· 250ml de nata líquida per muntar
· 40g de sucre
· 2 fulles de gelatina
· 50ml de llet
· 1 pell de llimona
· 80ml de suc de llimona
· 1 clara d’ou
· 20g de sucre
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una mica de llet i fondre-hi la gelatina.
Barrejar el suc de llimona, la pell ratllada ben fina i la gelatina fosa. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les amb suavitat a la preparació anterior. Semi muntar la nata amb el sucre i incorpora-la amb suavitat a la mousse.
Repartir la mousse sobre la crema i reservar a la nevera un mínim de 4 hores. Decorar i servir ben fresc.
Bon profit!
Unes postres ideals per a l’estiu i pels poc llaminersw, que sempre n’hi ha
Una abraçada
Ester
Un resultat excel.lent. Tant per el que s’intueix de sabors com per la presència imponent.
No es pot queixar, l’Aina: postres fets a mida!! 🙂
Moltes felicitats a l’Aina!!!
Aquestes copes t’han quedat precioses.La fruta de la passió nomès la he tastat en suc, però em va agradar. La mousse de llimona si que ens agrada a tots i la combinació deu ser espectacular!!
Petonets
Mots petonets a l’Aina, hem de dir que ens hagués agradat veure una foto d’aquest dia tan especial. Trobem que, vau crear unes postres ben encertat, i la decoració de la rosa blanca hi queda molt bonica. Aquests sabors àcids, als vermells ens xiflen.
Quines copes mes lluidores! Ja estaria contenta l’Aina….
Una abraçada,
Ummm que bones, no?
A mi també em xiflen els sabors àcids :O)
que copa mas fresquita y ese punto acido le da el toque,,,
l’Aina segur estaba guapisima i feliç
Quina delicia de postres! i la presentació més delicada no pot ser, l’ocasió s’ho mereixia! l’Aina segur que va estar molt contenta i va passar un dia ben feliç!
petó!
Moltes felicitats a l’Aina!
Quin postre més bo! la combinació dels dos sabors ha de ser exquisit.
Molts petons
todo muy binito pero una pregunta que es suc de fruita de passio?
gracias
rosalia
HOLA GUAPA TU
FELICITACIONS PER LA FESTA DE LA NENA, I PER UN POSTRES TANT MACO,…EM EL TEU PERMÍS EN PRENG BONA NOTA SEGUR QUE ESTÀ FANTASTIC…
DE ON TREUS TANTA QUANTITAT DE FRUITADE LA PASSIÓ PER FER EL SUC….A CASA DELS PARES EN TENIM DE SEMBLAR PERÒ PER TANTA QUANTITAT…NO…JA S´EXPLICARÀS….
MIL EPTONETS MACA, SUSANNA
Quina copa més xula! fa molt bona pinta, et copio la recepta de la mousse de llimona que ja fa temps que en tinc ganes de fer.
Fins aviat! 😉
Felicitats a l’Aina, i espero que tastés aquestes postres fetes a mida per ella!
Com pot ser tenir una neboda poc llaminera amb una tieta que fa uns dolços tan bons?
PTNTS
Dolça
M’agraden les postres així de refescants, a més, el maracujà li deu donar un puntet boníssim.
Petonets
Me tienes loca con esta copa y con este postre. Qué delicia.
En breve la tengo en la mesa…
Besos.
Aquestes copetes han quedat genials. Deu ser boníssim!! M’apunto la recepta.
Molt ben triades, molt fresquetes!!
Espero q l’Aina tingues un feliç dia!!
Petonets
Moltes petonets per l’Aina!!!
Un postra molt bo, i amb una presentació molt fina i delicada, per un dia de festa grossa.
Molts petons
Felicitats a l’Aina! Fer la comunió es un dia molt important pels nens i amb aquests postres fets expresament per ella, segur que va estar encara més contenta!
I no m’extranya amb la pinta que tenen!!
Petonets!
Bona vesprada Gemma
Felicitats a l’Aina per eixe dia tan especial.
Amb eixes copes tan genials segur que
la teua neboda quedaria ben contenta amb tu.
Besets i felicitats a tota la família.
Hola! us passo un enllaç d’un bloc que parla dels orígens del nom de la fruita de la passió. A mi em va semblar molt curiós. A veure si us agrada. (És d’un bloc que val molt la pena, anomenat: Cent peus). Adéu!
http://centpeus.blogspot.com/2009/09/condons-plantes-i-passions.html
I tant recomanable!, l’Aina devia estar ben satisfeta que la tieta l’encertés tant bé,oi? Apunto!
Fins divendres!
Fan totalment de comunió amb la seva floreta i tot. La petit xef Aina deuria estar ben contenta.
Muas!
Que bo!! Felicitats a totes dues…
Molt encertades aquestes postres i amb el puntet àcid, han de quedar molt bé. Bon gust, el de l’Aina!
Jo també m’apunto a aquesta mousse i més si és de llimona: ha de ser molt gustosa i refrescant! Com en devia gaudir l’Aina!
Estava boníssima! tot molt elegant i de sabors delicats i amb truc. M’encanta el maracuyà! Per cert: jo en dic cumanió!
Un postre ben fresquet i com l’has decorat queda molt elegant. Felicitats a les dues!
quines postres més bones! la presentació individual és la que més m’agrada.
pt!
Hola a tothom!!!!!
L’Aina estava molt guapa i va ser una festa molt bonica 🙂
Les postres i la decoració van ser molt adients a una festa de primera comunió, je je je… L’Aina va tenir molt gust triant la mousse de llimona!
Ana, “suc de fruita de la passió” es zumo de fruta de la pasión, lo compré ya envasado, es fácil de encontrar en cualquier supermercado .
Susanna, el suc no el vaig fer amb fruita de la passió fresca, el vaig comprar envasat en tetrabrick 😉
Xisca, la fruita de la passió és le mateix que el maracuyà. Ara em miro aquesta pàgina que comentes… és una fruita boníssima i de gustos molt exòtics, oi?
De totes maneres, les mateixes postres es poden fer canviant el gust del suc per fer la crema… si no us agrada la fruita de la passió també podria quedar bé amb suc de taronja, que lliga molt bé amb la mousse de llimona 😉
Felicitats a l’Aina…serà poc llaminera, però té un gust exquisit… aquestes copes t’han sortit espectaculars
Una abraçada
Bravo, per aquest postre!! i felicitats per l’Aina!! jejeje!!
una pregunta!! ¿ es pot congelar la mousse?? pq m’agradaria fer-ne, y com som 2 a casa segur que em sobrarà de mousse!!
petons!!
oh! quina bona pinta! sempre tinc ganes de fer mouses en vasets individuals i encara no m’hi he posat…un altre pendent a la llista!
Felicitats Ana que sort tindre a la tia que et prepare el teu postre favorit.
Per descomptat que per a mi també, amb eixe sabor tan ric a fruita de la passió.
Espectacular… com sempre! La llima (com diem a valència) m’encisa, i trobe que la combinació de textures i sabors resultarà ben refrescant, sense colorants ni coses estranyes. Bones postres per a un magnífic dopar, veritat?
Besets
Felicidades a Aina en un día tan importante para ella y que veo que fué rematado como corresponde: a su gusto, y con un postre que haría las delicias de todos. Qué bonito y qué rico que tiene que estar.
Un besín.
Aquestes copes les hauries d’anomenar mousse d’Aina en honor a
ella.
Petons
Ana, no he provat de congelar aquests vasets… m’imagino que la mousse es pot congelar perfectament, en canvi no sé com quedarà la crema, normalment les cremes que porten ou un cop congelades sempre fan una mica d’aigua… Si ho proves ja em diràs com ha quedat, eh?
Pos ho porta clar amb tu que sempre tires cap al dolç jajaja.
A mi tampoc m’agrada gaire el dolç però fa de bon menjar això pareix 🙂
Far molt poc vaig fer una crema de fruita de la passió i ens va agradar tant que pocs son els caps de setmana que no prepar-ho. La pressentació es perfecte, m’encanta. Petons i bon cap de setmana
Xènia, que no vaig pensar a dir-te que m’ha encantat la història sobre l’origen del nom de la fruita de la passió… no ho sabia i m’ha semblat realment divertit, je je je… No hauria dit mai que es referís a la Passió religiosa!!!!
Absolutament fabulós postres d’estiu, estic copiant la recepta immediatament i vaig a fer aquest cap de setmana. La llimona i fruita de la passió són perfectes junts!
Ostres, quina bona pensada!!!
Està molt bé i fa molt bona pinta. Em sembla genial que es pugui anar variant de suc per tal de fer-lo diferent cada cop.
L’enhorabona, ja el provaré!!! 🙂
Aquestes postres refrescants i tan bé presentats són ideals per l’estiu, la combinació de la llimona amb la fruita de la passió és sempre perfecta. Enhorabona per L’Aina : )
Bon cap de setmana!
Hola,
Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.
Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.
Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.
Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en “Anade tu blog ” en la barra la
parte superior.
Atentamente,
Vincent
Felicitats a l’ Aina, aquestes copes són una delícia, i amb una presentació tan fina… Queda molt bé i si no li agraden els pastissos, segur que va quedar encantada.
ptns
gemma que combinación tan rica no?, yo creo que esta mezcla de sabores debe d ser la bomba!! felicidades fuchiquitos
M´estic possant al dia i no deixo de salivar…. L´Aina deuria disfrutar molt amb aquestes postres i mén en un dia tan assenyalat.
Petons!
Quina presentació més maca i la combinació de sabors ha de ser d’allò més bona! 🙂
Anniki http://gastroadikt.blogspot.com
HOla gemma.
Estic enamorada de les teves presentacions, sempre et dic el mateix ja ho se, però es la veritat, això sense contar que segur eren bonisimes.
Feia molt que no et posaba res, desde que et vas cambiar de web, encara que l¡ollada rapida si que la faig en les poques estronetes que tenia, ara per desgracia tornaré a navegar per la web com abans, dic per desgracia per que torno a tenir temps lliure.
Així que fins aviat.
Petons.
Nuria.