Recordeu el fiasco del pastís Sant Marc? Doncs avui us ensenyo el que vaig fer després per substituir el pastís accidentat, unes postres ràpides de preparar amb un resultat excel·lent:
Un cop vaig assumir que el pastís Sant Marc no era presentable, vaig haver d’empescar-me un altre pastís per portar a l’aniversari de Vic que fos ràpid de fer amb el poc temps que em quedava. Repassant altres pastissos ràpids que he fet, se’m va acudir versionar aquest de cafè, canviant una mica els sabors i incorporant un rajolí d’alcohol.
El cafè vienès de la marca Nescafè és un cafè cremós amb un toc subtil de xocolata que queda molt bo. El pastís resultant, gràcies a la base de pa de pessic i a la presentació en un motlle bonic, és excel·lent. Amb una textura cremosa i uns sabors ben equilibrats entre el cafè, la xocolata, el caramel i el conyac, són les postres perfectes per un àpat d’adults amants d’un bon cigaló.
Per sort, va agradar molt i va estar a l’alçada de la situació, cosa que va significar un trist consol després del disgust amb el Sant Marc…
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1l de nata líquida per muntar
· 2 sobres de cafè vienès Nescafé
· 1 sobre de flam Royal de 8 racions
· 2 cullerades de caramel líquid Royal
· 2 cullerades de conyac
· 1 làmina de pa de pessic
Preparació:
Amb la thermomix, posar tots els ingredients al vas (excepte el pa de pessic) i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4.
Sense thermomix, dissoldre el cafè soluble a la nata líquida i preparar el flam seguint les instruccions del paquet. Afegir el caramel, el conyac i barrejar bé.
Abocar el flam dins un motlle de silicona que sigui fàcil de desemmotllar i deixar refredar a temperatura ambient. Quan comenci a quallar, ajustar la làmina de pa de pessic a la part de sobre del flam, de manera que quedi just dins el motlle. Reservar a la nevera.
En el moment de servir, desemmotllar el flam capgirant-lo sobre la base de pa de pessic. Decorar i servir.
Bon profit!
Aquest pastís d’urgencia t’ha quedat, com sempre, preciós!!!!
Petonets
Per fer-lo en un tres i no res és perfecte, i a més ha de tenir un gust excel·lent!
😉 Fins aviat!
Doncs ningú hauria dit que era un pastis d’urgéncia! et va quedar molt bé!! si no expliques l’anecdota del pastis Sant Marc ningú no ho hagues notat!
Petonets!
Gemma, sort que ets una pastissera experimentada i sempre tens un recurs per a qualsevol imprevist. I aqueste pastís de cafè vienès, et va quedar ben lluït!!
Petons!
Ostres Gemma per haver-lo fet pim-pam-pun te un aspecte fenomenal !!!
Aixxx no hi ha res com tenir recursos :O)
Lo que es pot fer amb dos sobres de cafè vienès….bonissim!!!!
El pastís Sant Marc, tot i accidentat, feia molt bona pinta, però aquest substitut crec que el supera!!!
Aquest si que me l’apunto!!!
Petons!
les urgències sempre fer esprémer la imaginació…. però aquest nivell ja és tan sols pels genis!!
Una baraçada
Realment, els que en sabeu en sabeu.
Una passada 🙂
Lovely dessert.. how I love those little bubbles! I think you are every so clever to use the coffee!!
Com es nota que tens experiència, amb aquest segur que també els vas captivar.
Petonets
Amb poc temps, vas solucionar el problema molt i molt dignament… M’ anoto la recepta. a mi no m’ agrada el café, però al meu marit sí. Algun dia li’n faré!
ptns
Gemma, ¿tens alguna barita mágica amagada?,
ets genial.
Aquest molt fàcil no??? Mai sé que fer amb aquest motlle…de fet…no sé ni on és!! Serà qüestió de buscar-lo…
Ptnts
vaja, ja m’agradaria a mi que en un tres-i-no-res pogués preparar un pastís així de bonic! Ja ho diuen: “que no hay mal que por bien no venga”, i si el pastís de Sant Marc va de caure va ser perquè ens poguéssis presentar dos pastissos en un 😉
Si que fa patxoca, tot i que a mi el café no em va, potser m’animo i en faig un de semblant però d’un altre gust
Una abraçada
Ester
Gemma, això és de professional!!!!! Que després del disgust encara tinguessis ganes de posar-te a fer un altre pastís…Bravo per tu!!!!!
No m’estranya que agradés…la combinació cafè-xoco-licor agrada a tothom!!!
Petunets,
Eva.
Uau, amb aquest potser sí que m’atreveixo, sembla molt fàcil i té una pinta que…… diu Menja’m!
Hola a tothom!!!!!!!!
Moltes gràcies pels comentaris, després del disgust amb el Sant Marc almenys va quedar un pastís més presentable, oi? Je je je…
Clar que aquesta recepta no té gaire mèrit… entre que es fa sola i que el mèrit de la decoració és ela fomra del motlle… però tenint en compte el poc temps que em quedava, ja no podia fer cap altra cosa!
Recomano a tothom aquests pastissos per quan tens pressa i vols quedar bé, només es trecata de trobar una combinació de sabors que agradi i segur que triomfes 🙂
Siempre es un placer visitar tu cocina, ver nuevas recetas, aprender y poder adaptarlas a nuestro mundo sin gluten.
Besotes,
Ana y Víctor.
Un postre molt fàcil i molt gustós segurament, sobretot per enamorades del café com jo : )
Salutacions!
Pues el cambio de pasteles es espectacular! La verdad es que el otro se veía delicioso, qué pena de accidente pero seguro que a los que tenían que disfrutarlo no le importó el cambio. Se ve riquísimo!! Tomo nota!
Besos, me encanta como te ha quedado la página.
Nuria
Quin pastís més bo!!! La presentació, com sempre, impressionant!!!
Quina cosa més bona!!!!!!! Demá mateix compro el café per fer´lo.
Un petonas.
Bona vesprada Gemma
A mi m’agrada tant un com l’altre.
Per a haver-lo fet en tan poc de temps t’ha quedat fantàstic,com sempre.
Compraré el café vienes i el faré.
Besets
Quina maravella de pastís i dels que m’agraden a mí, ben facilet i ràpid!!!!!!!!
I fet sota pressió, encara té més mèrit!. Aquests pastissos són ideals per al bon temps!
ostres!
feia tant que no passejava pels blogs que quan he vist al reader només quatre entrades del teu no m’ho creia… i és que havies canviat de casa 😉
què gran i xulo sembla aquest projecte, i tu aportant-hi amb aquestes postres tan bones!
ens anem llegint (ja t’he actualitzat al reader jeje)
Hola Gemma, a casa no hem tastat mai aquests cafès de sobre, però pel que veiem val la pena compar-los, només per fer aquest pastís tan llaminer. Molts petons.
Renoi quina improvització… ets fantàstica!,aquesta recepta me l’apunto a pendents ara mateix, a mi el cafè directe a la vena…així que segur triomfa!a reveure gemma.
una fantàstica imporvisació…
Apuntada la recepta per quan surt un imprevist! T’ha quedat fenomenal!
ningú diria que aquest pastís es va fer com qui no vol la cosa per substituir un sant marc.
Ha de ser deliciós!
Ets la reina de les postres!!!
Espectacular nena!!Quin bon substitut,no??La veritat es que li faria una queixalada ara mateix!!
Petonets preciosa,
Vanesuky.
Ai, quina bona idea, Gemma! Ets una artista! Després del digust vaja delicia vas preparar! Prenc nota perquè m’agradat molt aquesta combinació 😉
Gràcies! Petonets 🙂
Doncs m’arriba a passar a mi i d’aquesta no me’n surto! 😉 però una bona pastissera ho és fins hi tot davant les adversitats. T’ha quedat genial!
Madre del amor hermoso eso se come o es para exponerlo. Semejante delicia bonita-bonita.
Besos.
Jo me’l viag menjar i era mooolt! bó.
Quines postres més bones, pel sabor i també per la rapidesa per poder-les fer, apuntades i moltes mercis per compartir-les…petonets
Sort que tens sortides per tot!! Aquesta segona opció es fenomenal!!
Petonets
Ausades que quedarien contents amb aquest pastís… De segur que ni tu ni a qui duies aquest nou dolç ja no us recordaríeu de sant Marc ni del seu pastís, eh?
Besades!
lostpastremembered, the bubbles are beautiful… It is a very creamy cake and the coffee flavor is delicious 😉
Ana y Victor, estoy encantada con vuestra visita 😉
Xaro, ja has arribat d’Argentina, benvinguda! Ja sé que dissabte vas al Celler de can Roca, quina enveja!!!! I encara més enveja em fa la cita del 28 d’agost….. quin SORT!!!!!!!!!!
Per cert, si dissabte veus en Jordi Roca, li has de dir que coneixes la seva FAN NÚMERO 1, eh? La dels bombons de iogurt de color verd, je je je…
e., quant temps sense saber res de tu!!! Jo també fa molts dies que no entro al teu blog… moltes gràcies per tornar a passar per aquí i fer el canvi d’adreça 😉
M. Teresa, sort que almenys us va agradar aquest, tot i que no té gaire mèrit… Llàstima l’accident amb el Sant Marc 🙁
A tothom, si us agrada el cafè i el “carajillo” apunteu-vos aquesta recepta a la carpeta de “fàcils i resultons”, je je je…
Llàstima no haver-ho vist abans, diumenge passat el podia haver fet per celebrar la confirmació dels meus fills.
Diumenge que ve, cau segur!
Si és que ets una artistassa! Quina meravella de pastís!
Qualsevol diria que és un pastís improvisat, t’ha quedat espectacular!! D’on treus aquestes floretes de sucre? A mi em costa molt trobar coses per decorar els patissos.
Aquests són dels que m’agraden a mi, ràpids, bons i espectaculars ;))
mmmm! M’encanta, a més ara que és hora del cafè el canviaria per aquest pastís tant estupendo!
La verdad es que para haber salido del paso , este postre es excelente! Tiene una presencia muy buena igual que el pobre accidentado San Marcos. Esto se llama experiencia para salir del paso de la mejor manera. Genial!
Cariños
Que pena lo que te paso con la tarta San Marcos, yo tengo muchas ganas de prepararla, asi que anoto tu receta, que seguro que me encanta. Este flan ababo de verlo y anotado lo tengo tambien.. Me ha entrado por el ojo, los sobres de flan Royal con un poco de imaginacion quedan muy bien.
Besos.
Gemma, gràcies per els teus consells respecte les profiteroles!!!!
Ara, quan tingui temps, ho tornaré a fer!!!
i aquest cop, me’n sortiré! Xec, perdona que l’altre dia no et vaig felicitar… tinc felicitacions pendents: la de les visites, lu de la televisió, el teu nou blog dintre de cuines, els teus fotimers de pastissos i lo de la ràdio… Me’n deixo algun pel camí…
Una artistassa!S’agraeix molt la il·lusió que poses en tot i el carinyo!
¡Fantastico el pastel!! he preparado en alguna ocasión algo parecido, y para lo facilito que es, luego se agradece mucho en la mesa, a todo el mundo gusta.
tu presentación preciosa!!
Que bon pastís preparares, amb estos flams sempre quedes bé.
Si és que tens recursos per a tot Gemma!
Quina bona pinta que té, una deliciós sustitut pel Sant Marc!
Hola Gemma!
Només volia comentar-te que l’he preparat avui, que és l’aniversari del meu pare i li encanten els flams.
Fàcil i deliciós! Gràcies per compartir-lo!!!