Per inaugurar la nova etapa de La cuina de casa no vaig dubtar ni un moment quina recepta havia de fer: la que dedico cada mes a la revista CUINA! Evidentment, je je je…
En aquesta ocasió he triat una recepta del reportatge formatges italians, un monogràfic molt interessant que ens descobreix els més de 300 tipus de formatge que s’elaboren a Itàlia, des dels Alps fins a Sicília. Dins el reportatge, el xef italià Alessandro Castro proposa un menú amb quatre receptes que tenen com a protagonistes els quatre formatges més coneguts: mozzarella, parmesà, provolone i gorgonzola.
Que el formatge marida bé amb les melmelades és ben conegut; qui no ha tastat el típic canapè de formatge de cabra amb melmelada de tomàquet? Aquesta combinació, però, va molt més enllà i resulta més sorprenent: el provolone, amb el seu toc picant, marida perfectament amb la melmelada de taronja, dolça i amarga alhora. Presentades en forma de caneló i decorades amb la xocolata, són unes postres originals i senzilles de fer, que posaran el punt final dolç a un àpat temàtic inspirat en els làctics del nostre país veí.
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Quina il·lusió ser la primera en posar un comentari. M’agraden moltíssim els formatges, a veure si la poso en pràctica. T’ha quedat una presentació fantàstica!!
Ei, que rapida 🙂
Si t’agraden els formatges, aquesta recepta t’encantara! El joc de textures del formatge la melmleada i la xoco cruixent queda delicios 🙂
Ostres Gemma, amb lo formatgers que som a casa aquesta recepta farà furor!!! M’encanta la combinació de formatges amb dolç… simplement em pirra!!!
Moltes felicitats per la nova etapa… la trobo super emocionant i molt interessant!!
Petonets
Q em perdonin els de la revista CUINA, pero la teva foto es molt mes maca, eh!
Una abraçada,
Molt bona inauguració i com sempre : excel·lent !!!!
Senzilla i bona manera de començar.
T’has avançat, jo volia fer-ho aquesta setmana.
T’ha quedat millor que a la revista 😉
Petonets
Vaig veure aquesta recepta l’altra dia fullejant la revista i vaig pensar que podia ser una gran idea, i veig que si!!! A mi la melmelada de taronja no m’agrada però potser es pot fer amb alguna d’un altre sabor, no?? Ho haurem de provar!!! Felicitats com sempre, perquè com ja s’ha dit, la teva recepta és més maca!!!
El cambio de casa lo encuentro perfecto!! me gustaba mucho la anterior, pero ésta es más moderna y acorde a los nuevos tiempos.
La receta qué ricaaaa y parece facilita ¿no? como a mi me gustan
Bicos y gracias por tu visita
Felicitats, Gemma!
Felicitats a Cuina!
I felicitats a tots nosaltres per haver-nos trobat amb La Cuina de Casa.
Que per molts anys continuem gaudint dels fantàstics postres, la simpatia i paciència de la Gemma 😉
Una forta abraçada,
Marina
un número de Cuina molt interessant …amb aquesta recepta molt i molt impactant, tant per la combinació com, i sobretot, per la presentació … i amb el Balbi soprani 2008 recomanat, ja ha d’estar……
Que bonic i que bo, m’encanta.
Un petó
Ester
M’encanta la recepta per lo ràpid que es fa, però la reservo per quan tingui convidats, que a casa només tinc un formatger.
Com sempre, la teva versió té una presentació millor que l’original.
Una abraçada
Una bona recepta. A casa el provolone no triomfa gaire. De fet, només m’agrada a mí…pero ep! de tant en tant un postre ‘per a tú mateix’ també fa falta…O no?
Sí que és original i segur que bó!!! el provolone m’agrada però sempre ho he provat en salat.
Petonets
Que buena combinación! Nunca hubiera usado este queso para un postre. Tengo una duda, en este caso los ingredientes están a la vista pero en las próximas recetas el traductor no traduce lo de la foto y me pierdo algunos detalles.
La nueva imagen es super fresca! Felicitaciones!
Cariños
Bé, Gemma, sies ben arribada a la teua nova casa! T’envege!
Aquests rotles que has fet deuen ser una explosió de gust en pegar mos! El formatge i la confitura deu fer una barreja estupenda en boca.
Bé, doncs això, l’enhorabona i endavant!
Xavier
http://www.rossejat.blogspot.com
Hola Gemma! aquesta combinació de sabors ha de ser la bomba! molt bona recepta per estrenar aquesta nova ubicació del blog.
pt!
Uau! una combinació boníssima! és perfecte per un postre o potser també com un esmorzar de diumenge… Els francesos són els que solen acabar els sopars amb una plata de formatges, oi? T’ha quedat preciós, Gemma!
Us animo a tots a fer aquesta recepta, mes facil impossible!!!
Neus, pots posar qualsevol melmelada que t’agradi, quedara bona igualment 😉
Marisa ¡cuanto tiempo!, gracias por tu visita :))))
Alfons, nosaltres no vam fer el maridatge, pero segur que amb aquest vi encara ha de quedar mes bo…
Starbase, aquestes postres de formatge poden anar a canvi dels carquinyolis!!! Oi??? 🙂
Erika, lo tendre en cuenta, tienes razon que el traducor no traduce las fotos… Si tienes alguna duda solo hay que preguntar 😉
Pol, per esmorzar tambe ha de quedar molt be 😉
Hola Gemma!!!! Per motius de feina no he pogut donar-te l’enhorabona fins ara pel nou bloc però val més tard que mai, he , he.. M’encanta aquesta recepta , noltros si que ho som formatgers a ca nostra i pens el mateix que na Sonia , a tu t’han quedat de revista
Tots els de ca nostra et desitgem molta sort en aquest nou camí.
Hola Gemma, que bona aquesta recepta…jo saps com ho faig de vegades amb formatge gorgozola…o un altre fort i mermelada de tomaquet…esta molt bo. Aquesta la faré perquè m’agradara segur.
petonets.
Bona vesprada Gemma
Molt bona imaginació.
Senzilla i elegant,seguint la teua línia.Felicitats.
Besets
Felicitats Gemma!
La combinació és autèntica. Ho provarem a casa!
hola bonica! quines postres més originals, al menys per a mi que no ho coneixia. No m’ho havia pensat pas que fos formatge fins que ho he llegit. M’ha agradat molt, per que es veu boníssim i molt senzill de fer.
moltes gràcies per la idea! 🙂
un petó ben fort.
Ostres!! no havia canviat l’enllaç al meu blog i encara tenia la última entrada de l’altre blog! Gairebé ni m’entero que havies publicat una altre recepta!!Bé, problema solucionat! I amb aquesta recepta tant deliciosa com per perdre-se-la!
un petó molt fort!
Gema una recepta mol apropiada per inaugurar la nova etapa, ha d`estar boníssima els ingredients lliguen d`allò mes bé
Petons
Gemma, aquesta recepta ha de ser deliciosa amb la combinació del provolone, la confitura amarga de taronja i la xocolata… mmm!
I la presentació, millor que la de la revista! 😉
Petons!
Quin goig que fa aquesta recepta, suposo que aquesta combinació deu estar molt bona. Petons
No podries haver triat una millor recepta per inaugurar la web!!! Quina fantàstica combinació!!!!
Petuents,
Eva.
jo canvio la melmelada i hau cap dintre! jejejejeje
bon començament 😉
Molt bona inauguració, aquests rotllets tenen una pinta fantàstica… però hi ha alguna cosa que no facis bé?
Petons!
UUUooohhh!! T´ha sortit millor que l’ original!! jejeje!!petons
que orgullo ser el autor de la primera receta….
Alessandro, muchas gracias por tu visita y tu comentario 🙂
Todas las recetas del reportaje son muy interesantes… Esta en concreto nos gustó mucho ya que en casa no acostumbramos a comer provolone. Y combinado con la mermelada resulta maravilloso, unos postres fáciles, originales y con una presentación de lujo, para sorprender a los invitados 😉
Perfecte Gemma! T’ha quedat fins hi tot millor que els de la revista! Jejejeje!
Cada cop s’hi està més bé a la teva nova casa, una no se’n mouria, igual que l’anterior.
Una forta abraçada i t’aniré seguint, com sempre!
Hola Gemma!
Aquesta recepta també em va cridar molt l’atenció! A casa ens agrada molt el provolone (gratinat al forn amb orenga, pebre, tomàquets confitats o fruits secs…), ens encanta!
La recepta t’ha quedat, com sempre, ben professional! La presentació preciosa!!
Una abraçada!
Gemma, el blog ha quedat fantàstic!! m’encanta…i la recepta de luxe..la presentació encara millo que la de la revista, com sempre no deixa de sorpendre!!
Qué bó, estic enganxada als formatges.
Fins aviat
Sí unes postres ben originals i molt vistoses. T’ han quedat uns rotlles fabulosos!
Felicidades Gemma, por este nuevo proyecto que arranca lleno de ilusión y como es habitual en tí, una extraordinaria receta. Deseo que sigas disfrutando tanto con tus magníficos postres, pues tu disfrute personal, repercute en todos los que te seguimos. Es siempre un lujo y una satisfacción llegar a este espacio, lleno de buen gusto y saber hacer.
Un besín.
Em sembla que ja he trobat el maridatge de la meva mermelada!!! El provolone es un bon formatge, li has donat un toc molt elegant a la foto!! enhorabona per tot!!
Aquest començament em sembla perfecte!, però això només és el començament, eh?. Ja estem esperant la propera!.
M’encanta la recepta, m’ha sorprès molt perquè no he tastat mai res semblant!!
AhhH!!! i no sé si t’ho havia dit ja… però felicitats per aquesta nova etapa!!! que t’anirà genial!!! com la primera!!
Petonassos
Miel
Hihihi amb el canvi de colors pensava que havia anat a parar a no se on :O)
però nooo ! Ets tuuuu :O)
Per variar has superat la presentació “oficial”…és molt original i senzill, m’ho apunto com a entrant per a una ocasió especial.Fins divendres Gemma!
Unes postres ben abellidores, fàcils de fer i amb el toc de la taronja… Que no el faré aquest cap de setmana?
Besets
Fan una pinta deliciosa. La teua presentació amb eixa fruiteta que els hi has posat queda molt i molt bé. Ets molt detallista. Besades
Buf, la foto t’ha quedat millor que la de la revista :-O
Per cert, per als incondicionals del formatge, aquest dissabte i diumenge fira Làctium a Vic 🙂
aquests rotllos tenen una pinta increible!
petonets
Hola Gemma!, quines postres més bones! i estic d’acord, la foto millor que la de la presentació1
petons
Quins rollets mes bonics y bons
Oh! m’encanta la nova capçalera! aquest flam m’està demanant que el xucli sencer d’un sol cop!
Comparto contigo que el reportaje fue muy ilustrativo , de hecho algunas recetas del mismo las he hecho. Este concretamente es atrevido y sencillo
Et deixo un repte al meu bloc.
Magnific, El formatge es del aliments que mes m’agraden, convinat amb dolç o salat dona uns resultats impresionants
Espectacular! Quina bona pinta i quina bona presentació, ho provaré aviat!