Aquesta és la meva participació al HEMC 41, uns panqueques argentins farcits de dolç de llet i regats amb mel, boníssims per a un esmorzar de diumenge:
Aquest mes la Carolina del blog La cocina de Carolina ha triat com a tema la cuina llatinoamericana, una cuina variada i mil·lenària, amb punts comuns però també amb característiques pròpies de cada regió. Els panqueques, segurament el dolç argentí més conegut, són unes creps gruixudes farcides de dolç de llet que s’enrotllen formant un canelón. Es serveixen banyades amb mel o flamejades amb sucre cremat i acompanyades amb fruita resulten un plat molt complet.
El millor moment per menjar panqueques és per esmorzar un dia de festa, quan tens temps per preparar un esmorzar elaborat i degustar-lo amb la calma que es mereix. Nosaltres ho hem posat en pràctica aquest diumenge mateix i el resultat ha estat deliciós. Boníssim i per repetir!
Ingredients: (per 15 panqueques)
· 400ml llet
· 150g farina
· 3 ous
· 2 rovells d’ou
· 30g de mantega
· Sal
· Dulce de leche
· Mel
Preparació:
Barrejar amb el túrmix la llet, la sal, la farina, els ous, els rovells i la mantega fosa però freda. Deixar reposar uns 20 minuts.
En una paella, coure els panqueques d’un a un, com si fossin unes creps gruixudes. Untar-los amb el dulce de leche, enrotllar-los i servir.
Bon profit!