Aquest mes la Núria de Cocinarte és l’amfitriona de l’HEMC-36 i com que no podia passar per alt aquesta convocatòria, he preparat unes postres senzilles típiques de la cuina xinesa:
La cuina oriental té poc costum de preparar postres com a final d’un àpat, tot i que sí que elaboren dolços que es poden menjar en qualsevol moment del dia. Un dels més comuns a la cuina xinesa és la macedònia de fruites en almívar acompanyada d’una gelatina d’ametlles. En ocasió de l’HEMC, n’he fet una adaptació força senzilla però molt bona, lleugera i refrescant, amb un gustet a ametlla deliciós.
Ingredients:
· 1 llauna de macedònia en almívar
· 250ml de llet d’ametlla
· 3 fulles de gelatina
· 1 cullerada d’extracte d’ametlla
· 15g de sucre
Preparació:
Posar en remull la gelatina en aigua freda. Escalfar una part de la llet d’ametlla i desfer-hi la gelatina. Barrejar-la amb la resta de la llet, el sucre i l’extracte d’ametlla. Abocar en un recipient que quedi d’un dit de gruix. Deixar quallar a la nevera.
Tallar la gelatina en forma de rombes i servir juntament amb la macedònia, tot ben fresc de la nevera.
Bon porfit!