Des de fa temps em cridaven l’atenció els cursos de cuina de can Rubiralta, una botiga de Sabadell de productes de disseny contemporani per la llar i objectes de regal. Com que la Laia i la Xaro me’n van parlar molt bé, finalment em vaig apuntar al curs El Nadal fàcil de la Montse Tàpia, ja que la descripció “unes receptes senzilles i vistoses per quedar bé sense massa feina” era molt prometedora.
La cuina de la botiga és molt acollidora i la classe amb la Montse va ser molt amena i interessant. Al llarg de dues sessions de dues hores cadascuna, ens va ensenyar a fer uns farcellets d’espinacs amb formatge de cabra, una amanida de pasta amb escamarlans, un lluç amb pa i tomàquet, un sorbet de llimona al cava, unes tartaletes de poma i botifarra negra, una crema d’escamarlans amb bolets, uns jarrets de vedella a l’oporto i una mousse de pinya amb gerds. Al final de cada classe, menjàvem els quatre plats cuinats durant la sessió, de manera que arribava a casa ja sopada, je je je…
Totes les receptes em van agradar molt i ja tinc ganes de posar en pràctica tot el què ens va ensenyar la Montse… No trigaré gaire a provar el sorbet de llimona al cava i ben aviat el veureu penjat al blog 😉
La proposta:
Com que volia fer fotos i crònica del curs al blog, vaig preguntar a a la Montse Tàpia i a l’Anna de can Rubiralta si tenien cap inconvenient per les fotos o per sortir al blog. Els vaig explicar tot el tema de blocs gastronòmics i els va fer molta gràcia saber-ho.
Tot parlant, l’Anna em va proposar d’organitzar una demostració gratuïta a la cuina de la botiga per tota la colla de blocaires que ens acostumem a trobar… Al mateix temps, la Mercè ens proposava organitzar una trobada el 9 de gener, aprofitant que ella ve a Catalunya per les vacances de Nadal… Alhora, la Xaro proposava fer la trobada a Sabadell i sopar al restaurant “al Tanto que va de Canto”, ja que molts som d’algun dels dos Vallès i la majoria de vegades ens hem trobat a Barcelona… Total, que jo, embolicaire com sóc, vaig pensar… i si ajuntem totes les propostes? En resum, que aquí llanço una idea per tal que si agrada ho acabem d’organitzar:
Fer una nova trobada blocaire el divendres 9 de gener a les 7 de la tarda a Sabadell. La trobada consistiria en una demostració gratuïta de dues hores a can Rubiralta i després en un sopar al Tanto que va de Canto, un lloc prou informal que permetria fer després una partideta a la botifarra…
Les demostracions que ens ofereix l’Anna són molt variades: de thermomix, d’olla a pressió, de ganivets ceràmics, de motlles de silicona… A mi em fa l’efecte que la més interessant i completa és la de thermomix a un nivell mig, ja que així aprendrem a cuinar alguna recepta. Més endavant, si agrada la idea, es podrien organitzar d’altres demostracions. La cuina de can Rubiralta té una capacitat màxima de 30 persones i per tal d’organitzar la demostració hauríem de ser un mínim de 10.
Com sempre, aquestes trobades són obertes a TOTHOM, tinguin bloc o no, participin o no, siguin nous o siguin coneguts! Què us sembla la idea? Hi ha quòrum i tirem endavant la proposta?