Divendres vam celebrar una nova edició del Sopar dels Escorpins. Vam comptar que amb la d’enguany, ja van 8 o 9 edicions, tot i que al blog només hi tinc les del 2006 i del 2007. Com que sempre som molta colla, acostumo a fer un parell de pastissos, així en toca un bon tall a cadascú i m’asseguro que almenys un dels dos agradi a tothom. En aquesta ocasió vaig fer un pastís de xocolata i un altre de poma:
Aquests sopars són molt animats ja que la colla està molt ben avinguda i fa tants anys que ens coneixem que les converses i les bromes surten soles; tot el grup d’amics té unes cites al llarg de l’any que intentem no perdre’ns mai: el sopar dels Escorpins, el partit de St. Esteve, el cap d’any a can Buxó, la calçotada a St. Feliu, la trobada de primavera a la Roureda, el retrobament de Festa Major… aquestes cites s’han convertit en una tradició ben arrelada a la colla.
Un dels moments més esperats del sopar de divendres va ser el tradicional concurs d’endevinar cançons; aquest any vaig ser al grup que va perdre, ens van apallissar 16 punts a 28 punts! S’ha de reconèixer que algunes de les cançons eren una mica complicades, eh Pol? 😉
La recepta la vaig llegir fa dies al blog del Cullerot Festuc. L’Eva en parlava tan bé que de seguida la vaig afegir a la llista dels pendents, ben al capdamunt. Tot el que comenta l’Eva és veritat: té un gust de xocolata molt potent, millor que el famosíssim de tres xocolates, menys dolç, amb un toc d’avellanes deliciós i senzillíssim de fer. Vaja, que és un pastís amb una nota de 10 sobre 10!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per la base:
· 2 ous
· 55g de sucre
· 25g de farina
· 25g de cacau en pols
Per la xocolata:
· 1 sobre de Flam Royal de 4 racions
· 250g de xocolata negra
· 600ml de nata líquida per muntar
· 50g d’avellanes
Preparació: (amb thermomix)
Posar la papallona en el vas de la thermomix, incorporar els ous i el sucre i programar 3′ – T 37º – v 4. Treure la papallona, afegir la farina i el cacau tamisats i programar 5” – v 4. Abocar la barreja en un motlle d’uns 21cm, prèviament untat, i coure’l 10 minuts a 160º amb el forn ja calent. Deixar refredar.
Triturar les avellanes a v 3-5-7-9. Reservar. Sense rentar el vas, triturar la xocolata durant uns segons a v 3-5-7-9. Afegir tots els ingredients en el vas, barrejar 4” – v 6 i programar 10′ – T 100º – v 4. Abocar la crema en el motlle, deixar refredar una mica i reservar a la nevera un mínim de 4 hores. És millor fer-lo el dia abans.
En el moment de servir, espolsar amb cacau en pols per tapar les imperfeccions.
Bon profit!
Bon dia Gemma, m’agradaria saber si aquest pastís es pot fer sense thermomix.
Salutacions