Ahir, amb les meves nebodes Aina i Olga, ens vam passar la tarda fent galetes. Per fi vam poder estrenar l’estri per marcar el nom a les galetes que ens va proporcionar la Cristina i també els motlles en forma de puzle que em va regalar la Glòria. Des de la visita a la Boqueria que ho tenia pendent!
Es nota que l’Aina i l’Olga cada vegada tenen més destresa a la cuina i ja no els fa por remenar la farina ni embrutar-se les mans. Cada una va fer un tipus diferent de galetes: l’Aina les de coco i l’Olga les de xocolata i taronja. Després de reposar la massa a la nevera, va venir el més divertit: marcar els noms a les galetes, tallar-les amb els motlles i fer anar la imaginació per decorar-les. Al final, la taula de la cuina semblava l’aparador d’una pastisseria!
Les receptes que vam fer les vaig treure dels blogs La cuina vermella i Cerise divagando en la cocina. Totes dues receptes ens van agradar molt, però van triomfar més les de xocolata. No m’estranya, on hi hagi xocolata… 😉
Per marcar els noms us recomano les de coco, ja que les de xocolata porten mantega i la massa és massa enganxosa i poc manejable.
Aquí teniu les receptes:
Galetes de coco
Ingredients:
· 250g de farina
· 75g de sucre
· 70g d’oli d’oliva
· 15g de maizena
· 50g de coco ratllat + 2 cullerada per empolvorar
· 15g de mel
· 1 ou petit
· ½ culleradeta de vainilla
· ½ culleradeta de llevat
· 1 pessic de sal
Preparació:
En un bol incorporar tot els ingredients (sucre, sal, oli, coco, mel, ou i vainilla) i barrejar-ho bé. Incorporar les farines i el llevat. Amassar i deixar una hora a la nevera.
Posar la massa sobre el marbre enfarinat i empolvorar-la amb el coco. Estirar la massa amb un corró a uns 5mm de gruix. Tallar les galetes amb els motllos i enfornar a 180º durant 10-15 minuts.
Galetes de taronja i xocolata
Ingredients:
· 100g de xocolata
· 125g de mantega
· 125g de sucre
· 1 pessic de sal
· 1 ou petit
· Ratlladura de taronja
· 200g de farina
· 1 sobre llevat
Preparació:
Barrejar la mantega, el sucre i la sal. Afegir l’ou i la ratlladura de taronja. Afegir la farina i el llevat. Afegir la xocolata ratllada i reservar a la nevera durant 1 hora.
Estirar la massa ben fina, tallar les galetes i coure-les 12 minuts a 200º.
Bon profit!