Després de tantes queixes amb l’aportació calòrica dels últims pastissos (es nota que s’acosta l’estiu i ha començat l’operació bikini), avui proposo unes postres light de temporada que espero que siguin aptes a totes les dietes:
Aquest pont de l’1 de maig hem estat a Can Sisquet, una casa de turisme rural d’Alòs de Balaguer, un poblet situat a la comarca de la Noguera i a tocar del riu Segre. Hem fet de tot: volta amb caiac pel Segre fins el pantà de Camarassa, excursions amb btt per la comarca i escalades a Santa Anna i Os de Balaguer. També hem aprofitat per fer turisme gastronòmic tastant les coques de recapte típiques d’Artesa de Segre i hem comprat les primeres cireres de la temporada als pagesos del mercat d’Artesa. Precisament, aquestes cireres són les que he posat a les postres d’avui.
La recepta no pot ser més light: llet desnatada, edulcorant líquid i unes simples cireres per sobre la quallada, sense caramel·litzar-les ni res, per no afegir més calories al plat… També he aprofitat per estrenar un estri d’aquests que treuen els pinyols de les cireres; va molt bé i no es triga gens 🙂
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 4 persones)
· 500ml de llet desnatada
· 1 sobre de quallada Royal
· Edulcorant líquid al gust
· 500g de cireres
Preparació:
Seguir les instruccions del paquet per preparar la quallada. Afegir unes gotes d’edulcorant i repartir la quallada a les copes de servir. Reservar a la nevera fins que quallin. Treure els pinyols de les cireres, repartir-les per sobre les copes i servir ben fred.
Bon profit!
PD. Aprofito per recordar que dijous que ve tota aquesta colla tenim una cita a l’Aula de Cuina de la Boqueria. Tothom ha confirmat l’assistència i ha pagat el curs, però hi ha dues persones en llista d’espera per si algú fallés a l’últim moment. Ja he fet el pagament del taller a la Boqueria i m’han enviat el menú que ens prepararà l’Iker Eruazkin. Té molt bona pinta!
·La Cuina de Mercat·
a càrrec d’Iker Erauzkin
Dijous dia 15 maig a les 19h
Entrant: “Tarta Pascualina”
Segon plat: Hamburguesa de sèpia i rap
Postres: Pastís de xocolata trufada amb granissat de taronja
Us poso un mapa amb les parades del mercat, l’Aula de Cuina és el número 62. Aquest mapa es pot consultar a la web de la Boqueria:
Per cert, algú sap què és la “Tarta Pascualina”? Ho hauré d’investigar…
Ja tinc ganes que arribi dijous!