Per aprofitar les clares d’ou que m’han sobrat de la crema catalana he fet aquests minis cruixents de merengue:
L’únic inconvenient de fer la crema catalana casolana és que et queda una gran quantitat de clares d’ou que no saps com aprofitar. I com que a casa no llancem mai res… una bona opció és fer-ne merengues!
La recepta l’he treta del magnífic bloc d’en Carlos Valencia. Us recomano que hi feu una visita, val la pena! Aquestes merengues es poden aromatitzar amb diferents gustos: n’he fet uns de normals farcits de xocolata i uns altres aromatitzats amb cafè soluble. Boníssims!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 100g de clares d’ou
· 200g de sucre
· 1/2 llimona
Preparació:
Deixar les clares a temperatura ambient durant una estona i colar-les per treure les impureses. Fregar un recipient amb la llimona i muntar-hi les clares a punt de neu. Afegir el sucre i batre una estona més.
Amb l’ajut d’una màniga pastissera, repartir sobre paper de forn unes muntanyetes de merengue d’uns 2,5cm de diàmetre. Coure-les a 90º al forn amb la porta entreoberta fins que estiguin ben seques. Si es pot, posar l’opció d’aire en el forn. Deixar refredar i guardar-les en un recipient hermètic fins el moment de servir.
Opcionalment, farcir-les de xocolata, lemond curd, melmelada… o bé aromatitzar-les amb cacau en pols, cafè soluble, te matxa…
Bon profit!
PD. Novetats! M’acaben de confirmar l’ampliació de 4 places pel curs del David Lienas. Per ordre de demanda són per l’Anna de la Vila, la seva amiga Sandra i per la Txell i el Kike de la Cuina Vermella. Que bé!
A més, també m’han dit que el David es quedarà amb molt de gust una estona més al final de la classe per poder-se fer fotos amb tot el grup i signar llibres… Ja veig que tornarem a fer de frikis com amb la Mireia Carbó 😉