Ahir vam anar a sopar a Can Salas per acomiadar-nos abans de les vacances d’estiu. De postres, vaig portar aquest púding de plàtan i ametllats:
La recepta és de l’Eva Arguiñano i com que feia temps que no preparava cap recepta seva, em vaig decidir per aquesta. Tot i que la recepta de l’Eva està catalogada com a flam, a mi em sembla més un púding, ja que a dins porta les galetes anomenades “ametllats”. Els ametllats són les típiques galetes rodones i cruixents amb una ametlla sencera a sobre. Són boníssims! El púding el vaig fer tal i com explica l’enllaç a la recepta, però jo vaig necessitar el doble d’ametllats… Segurament vaig utilitzar un motlle més gran que el seu. També vaig preferir caramel·litzar el motlle enlloc de posar-hi mantega, em va semblar que quedava més bé amb un púding. La resta de la recepta és idèntica a la seva.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 8 persones)
- 750ml de llet
- 6 ous
- 4 cullerades de sucre
- 1 cullerada de maizena
- 4 cullerades de rom
- 1 culleradeta de vainilla en pols
- 4 plàtans
- 150g d’ametllats
- Caramel líquid
Preparació:
Barrejar el sucre i la maizena. Afegir el rom i barrejar. A part, batre els ous i barrejar amb la mescla anterior. Afegir la vainilla i la llet una mica calenta.
Caramel·litzar un motlle de PlumCake i omplir-lo alternant capes d’ametllat i plàtan a rodanxes (3 capes de cada). Abocar per sobre la crema i deixar reposar una estona per tal que els ametllats s’impregnin bé.
Coure al bany Maria al forn durant 1 hora a 170º. Servir ben fresquet de la nevera.
Bon profit!