El dilluns vam fer una festassa a casa els Masip per celebrar l’arribada de l’Eva i el Tito del Perú. De postres vaig portar aquest pastís:
Tota la colla teníem moltes ganes de conèixer el Tito i donar-li la benvinguda a la família. Per això, l’Anna va organitzar un berenar-sopar a casa seva i no va faltar ningú a la convocatòria. Més faltaria! Érem tanta colla que del pastís només en va tocar un trosset molt petit a cadascú…
Aquest pastís em va agradar molt per la seva facilitat a l’hora de preparar-lo i el bon resultat que va donar. Em sembla que serà dels que repetiré!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 8 persones)
- 250g de mascarpone
- 4 boles de gelat de llimona
- 100g de sucre
- 200ml de nata líquida per muntar
- 5 fulles de gelatina
- 1 pot de melmelada de cireres
- 1 paquet de galetes Maria
- 100g de mantega
Preparació:
Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa fins a obtenir una pasta homogènia. Estendre bé la pasta pel fons i les parets d’un motlle de tarta de 26cm. Coure-ho al forn a 180º durant 10 minuts. Deixar refredar.
Posar en remull 3 fulles de gelatina en aigua freda. Barrejar el formatge, el gelat i el sucre. Dissoldre la gelatina amb una miqueta d’aigua calenta i afegir-ho a la mescla anterior. Muntar la nata i afegir-la amb compte que no s’abaixi. Abocar dins el motlle i deixar quallar a la nevera durant 2 hores.
Posar en remull 2 fulles de gelatina. Escalfar la melmelada de cireres al microones i dissoldre-hi la gelatina. Abocar sobre el pastís i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!