Ara que arriba l’estiu, comença la temporada de gelats…
A l’estiu només menjaria a base de gaspatxos, amanides, fruita i gelats! M’encanten els gelats! A més, els gelats fets com aquest de plàtan són fàcils i ràpids de preparar… I serveixen per aprofitar la fruita a punt de fer-se malbé 😉 Això és el que m’ha passat amb aquests plàtans: em van sobrar de l’última recepta i a casa és una fruita que no agrada gaire… Començaven a passar-se de madurs i n’he fet un gelat pel sopar d’avui a casa els pares: que “apanyadeta” que sóc: tema postres solucionat, “disfrute” assegurat amb el gelat, recepta fàcil i plàtans aprofitats! Què més es pot demanar?
La millor qualitat d’aquesta recepta és que és molt fàcil d’adaptar a qualsevol altra fruita. Les proporcions de la recepta són totalment a ull, ja que la quantitat de sucre depèn de la dolçor de la fruita i la proporció de llet evaporada no ha de ser exactament la mateixa… Així que el més pràctic és tastar, rectificar i quan està al nostre gust, cap al congelador! D’altra banda, substituint el sucre per edulcorant, és un gelat molt “light” ja que no porta gens de nata ni ous… I el resultat és molt bo!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 500g de plàtan
- 400g de llet evaporada
- 150g de sucre en pols
Preparació:
Triturar tots els ingredients amb el túrmix, adaptant les proporcions al nostre gust. Abocar a un tupper i deixar al congelador unes quantes hores.
Bon profit!