Aquestes postres són la meva aportació al HEMC-12 del mes de juny:
Quan vaig veure el tema que havia triat liuia, vaig pensar que aquest mes tampoc podria participar al HEMC 🙁
Però el dijous, mentre dinava mirant el programa Cuines de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per aquesta ocasió. I el resultat ja el veieu, unes postres modernes i molt bones. Avui ens hem llepat els dits assaborint aquesta combinació de gustos i textures… La veritat és que ens ha sorprès: l’hem trobat espectacular! I així fresquet, entrava divinament 🙂
L’ingredient del HEMC queda ben representat en la melmelada d’albergínia. No n’havia fet mai i penso que queda molt bona… La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d’albergínia fa d’albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d’arròs amb llet fa de beixamel… Molt original, oi?
La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols…)
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 6 persones)
- 500g d’albergínia
- 250g de sucre
- Polpa de llimona
- 500g de maduixes
- 200 ml de licor de cassís
- 50g d’arròs
- 500ml de llet
- 1/2 branca de canyella
- 50g de sucre
- Pell de mitja llimona
Preparació:
Triturar les maduixes amb el túrmix, afegir el licor de cassís i posar-ho al congelador.
Coure en un cassó l’albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 1/2 hora a foc baix, remenant de tant en tant. Deixar refredar a la nevera.
Posar en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegir l’arròs i deixar-ho coure durant 20 minuts. Retirar la pell de llimona i la canyella i triturar-ho amb el túrmix. Deixar refredar a la nevera.
En el moment de servir, posar la melmelada a la base d’un got, el granissat de maduixa a sobre (rascat amb una forquilla) i cobrir amb la crema d’arròs. Servir al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.
Bon profit!