De la nostra estada a Montblanc vam portar unes pastes típiques de la comarca, les “Orelletes”:
Les vam comprar al Forn de la Vila, que té l’obrador a l’Espluga de Francolí i les botigues a l’Espluga i a Montblanc. Em van explicar que són unes pastes semblants a les “Orejas de Carnaval” típiques d’altres zones, que es fan a base de farina, ous, llard i anís i es fregeixen amb oli. La diferència principal està en la mida: les de l’Espluga fan 30cm de diàmetre. Per això em va fer tanta gràcia que el nom fos “Orelletes”, en diminutiu… Com a mínim són orelles d’elefant 🙂
Com que avui anem a sopar a casa els meus pares i el meu pare és de Montblanc, he pensat que els agradaria menjar-ne per postres, a veure si li porten records d’infantesa…
A més, a canvi ens donaran nespres del seu pati, que tenen el nesprer tan carregat que no donen l’abast! A veure si puc aprofitar-los per fer-ne unes bones postres 🙂
Avui no poso la recepta, però m’agradaria que si algú sap fer “Orejas de Carnaval” o coneix alguna recepta tradicional me l’expliqui…
Bon profit!