Aquí teniu les postres del sopar setmanal a casa els pares:
Segueixo amb els deures que em va posar l’Antoni: ja puc tatxar de la llista el tortell! Això sí, l’he volgut fer una mica més original i enlloc de farcir-lo de nata, l’he farcit amb una crema de iogurt. A tots ens ha agradat molt més, ja que queda més lleuger que la nata i l’acidesa del iogurt dóna un toc de frescor molt adequat.
El farcit és millor fer-lo el dia abans, ja que ha de quallar la gelatina. A més, així no tens tant feina el dia que fas el tortell… Animo a tothom a provar-lo, és de les postres fàcils que et fan quedar bé 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 5 o 6 persones)
- 1 làmina de pasta de full
- 500g de iogurt natural
- 100g de sucre
- 4 fulles de gelatina
- 200g de nata per muntar
- 50g de xocolata blanca
Preparació:
Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Barrejar el iogurt amb el sucre i separar-ne una part. Escalfar aquesta part al microones i dissoldre-hi la gelatina. Afegir-ho a la resta del iogurt i barrejar bé. Muntar la nata i incorporar-la suaument al iogurt. Reservar a la nevera fins que qualli (mínim dues hores).
Tallar la pasta de full en forma de corona circular, de 28cm el diàmetre exterior i 18cm l’interior. Coure-ho 25 min a 200º fins que quedi daurat. Un cop fred, tallar per la meitat per poder farcir el tortell. Escalfar la xocolata blanca al microones i, amb una cullera, tirar-la per sobre el tortell per decorar-lo.
Abans de començar a sopar, farcir el tortell amb la crema de iogurt i reservar a la nevera fins el moment de menjar (si es farceix amb molta antelació, la pasta de full no es manté cruixent).
Bon profit!