Ahir vam fer una calçotada a Sant Feliu del Racó i jo vaig portar les postres:
Això de fer un blog només de postres té els seus pros i els seus contres, ja que ara sempre se m’adjudiquen les postres… Hauré de començar a penjar receptes de rostits i amanides per poder fer altres plats :-)))
El proper cop li toca a la Renata portar algun pastís alemany, que en fa de boníssims!!! Ah! I ja em va portar el Lemond Curd autèntic, moltes gràcies!!!
Pensant quin pastís podria fer, l’altre dia estava al búlder entrenant amb l’Antoni i em va donar unes quantes idees. Sobretot, em va comentar que en un blog català com aquest li faltava alguna recepta típica amb mató o algun tortell o un braç de gitano! De manera que em va donar feina per uns quants dies 😉
I dit i fet, aquí hi ha la primera recepta de la llista: un pastís amb mató i confitura de codony! La base del pastís es fa amb pasta filo i queda molt cruixent i original. El farcit l’he trobat massa dolç, de manera que la recepta que us escric porta menys sucre que l’original.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 6 làmines de pasta filo
- 50g de mantega
- Canyella en pols
- 400g de confitura de codony
- 400g de mató
- 1 pot de llet condensada (397g)
- 3 ous
- 3 rovells d’ou
- Ratlladura de llimona
- Sucre en pols i ametlles filetejades per decorar
Preparació:
Untar amb mantega un motlle desemotllable d’uns 24cm. Adherir al fons i a les parets del motlle les làmines de pasta filo, untant cada capa amb mantega fosa i espolsant amb canyella. Deixeu que les capes de pasta filo “pengin” per fora el motlle. Triturar la confitura de codony i estendre-la per tota la base.
Triturar la resta d’ingredients i abocar-ho sobre el codony.
Coure-ho 1 hora a 180º i deixar refredar. Amb les mans, trencar els excedents de pasta filo, posar-los per sobre el pastís i espolsar amb sucre en pols. Afegir unes ametlles filetejades per decorar.
Bon profit