Coca-Flam amb Salsa de Gerds

Data
20 de gener de 2007
Creat per

Avui, tota la família hem anat a dinar a casa els meus pares per veure el passi de fotos de l’Aconcagua.
De postres, he portat aquesta coca-flam, per veure si agradava a les meves nebodes…




El Pol ha portat un canó per projectar la pantalla de l’ordinador. Després de solucionar uns quants problemes tècnics, hem pogut fer el passi de fotos i ha estat espectacular. He disfrutat molt!

A l’Aina i l’Olga no els agraden gaire els pastissos. Suposo que encara són massa petites… He pensat que aquestes postres sí que els agradarien, perquè tan la coca com el flam els encanta: ho he encertat, l’Olga ha repetit i tot!

Tot i que a les fotos no s’aprecia gaire, la coca-flam té dues capes (d’aquí ve el nom del pastís). Totes dues es couen alhora, l’únic que cal és vigilar que no es barregin al moment d’abocar una capa sobre l’altra. Per acompanyar la coca i perquè no quedés massa seca, he fet una salsa de gerds amb un rajolí d’anís. Era bona de debò! La recepta de la coca-flam l’he llegida al web mundorecetas però l’escric aquí sense thermomix.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients pel flam:

  • 4 ous
  • 500ml de llet
  • 120g de sucre
  • caramel líquid

Ingredients per la coca:

  • 3 ous
  • 90g de sucre
  • 90g de farina

Ingredients per la salsa:

  • 125g de gerds
  • 50g de sucre
  • un rajolí d’anís

Preparació:

Batre bé tots els ingredients del flam i abocar-ho dins un motlle caramel·litzat.
Per la coca, batre els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum (millor amb varilles elèctriques). Afegir amb suavitat la farina tamisada. Abocar la mescla delicadament sobre el flam. Coure-ho al forn al bany Maria a 180º durant 1 hora.
Per la salsa, coure a foc lent els gerds amb el sucre uns 10 minuts. Afegir l’anís, triturar amb el túrmix i colar per treure les llavors dels gerds.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *