Ara estem en plena temporada de mandarines. Aquest cap de setmana en vaig collir unes quantes d’estranquis i n’he fet una crema per llepar-se els dits.
El dissabte vam anar a Mas de Barberans (a prop d’Amposta) a veure el tros que s’han comprat el Pep i la Clara. És un terreny d’unes 2 hectàrees, amb ametllers, oliveres, figueres i mandariners. El Pep i la Clara s’hi volen construir una caseta per anar-hi a viure i fer de pagès. La zona ens va agradar molt, perquè és molt tranquil•la, té molta aigua per regar i està a tocar dels Ports de Beseit. Ben a prop hi ha la Roca de l’Àliga, amb moltes possibilitats d’equipar unes quantes vies d’escalada. Què més poden demanar? Felicitats Pep i Clara!
I vam aprofitar per collir uns quantes ametlles (pel massapà de Nadal, mmm…) i per robar unes quantes mandarines de la finca del veí (molt poquetes, de veritat ;-)). Amb les mandarines he fet aquesta crema, que fresqueta de la nevera són unes postres lleugeres que entren divinament.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 1/2 l de suc de mandarina
- Pell ratllada d’una mandarina
- 125g de sucre
- 25g de farina de blat de moro (maicena)
- 2 ous
Preparació:
En un cassó escalfar el suc, el sucre i la pell de la mandarina. Batre en un bol els ous amb la farina de blat de moro i afegir-ho al cassó. Quan la crema trenqui el bull, treure-ho del foc i deixar-la refredar a temperatura ambient. Servir la crema ben freda i adornada amb uns grills de mandarina pelats.
Bon profit!