Un altre detallet dolç per la meva àvia de Vic, que ja vaig explicar que és molt llaminera…
En aquesta ocasió, es tracta d’un flam de formatge fresc (tipus Burgos), facilet i molt saludable pels avis, ja que porta formatge i llet, amb molt de calci pels ossos!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 100g de formatge de Burgos
- 100g de sucre
- 200ml de nata líquida (o llet)
- 350ml de llet
- 1 sobre de gelatina neutra
- 1 canó de canyella
- caramel líquid
Preparació:
Triturar amb el túrmix el formatge, el sucre i la nata. Dissoldre la gelatina amb una mica de llet freda i escalfar la resta de llet amb el canó de canyella fins que estigui a punt de bullir. Apartar del foc, afegir la gelatina i remenar bé. Colar i afegir-ho a la mescla del formatge. Repartir-ho en els motlles de flam, prèviament untats amb el caramel líquid. Deixar a la nevera fins que qualli.
Bon profit!