La meva àvia de Vic (com la majoria d’àvies) és molt llaminera i sempre que tinc ocasió m’agrada portar-li algun detallet de postres. Aprofitant que ma mare anava a veure-la, he fet un pastís de carbassa, ara que és el temps i estan dolcíssimes.
Aquesta recepta la tenia mig oblidada, però llegint una recepta amb carbassa del blog d’en tiriti, m’ha vingut de gust repetir-la. I com que sé que amb ma àvia qualsevol dolç és un èxit assegurat…
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 400g de carbassa
- 400ml de llet ideal
- 130g de sucre morè
- 2 ous
- 1 làmina de pasta brisa
- canyella i gingebre en pols.
Preparació:
Pelar i trossejar la carbassa. Coure-la en “papillote”al forn 20 minuts a 200º. Coure la pasta brisa 10 minuts al forn a 180º. Triturar amb el túrmix la carbassa, el sucre, la llet, els ous, la canyella i el gingebre. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180º.
Bon profit!
Hola Gemma,
Vaig fer el pastís però res a veure amb el teu!
La pasta brisa em va crèixer pel mig i no va quedar tan bonic de forma com el teu, tot i que el motlle era baixet i amb forma d’ones.
La part de dalt va quedar com torrada, semblava més una beixamel tot daudaret.
Algun consell?
Moltes gràcies i felicitats pel blog i les receptes, són impressionants!!!