Aquesta coca l’he feta per aprofitar una mica de pasta de full que em sobrava d’una altra recepta (que ja posaré en el següent post). És una d’aquelles receptes resultones: fàcil, ràpida i amb un resultat deliciós. A més, té moltíssimes variants en funció del farcit que s’hi posa: cabell d’àngel, crema pastissera, llardons, nocilla, mermelada…
I és idèntica a la típica coca de llardons de St Joan! De manera que a partir d’ara s’ha acabat això de gastar-se un dineral a les pastisseries comprant coques per St Joan… Que a vegades ens fan pagar el seu pes en or!!!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 1 pot de cabell d’àngel (en venen al Mercadona)
- pinyons
- sucre
- 1 ou
Preparació:
Partir per la meitat la làmina de pasta de full. Estirar-ne una part sobre una plata recoberta amb paper de forn. Escampar per sobre el cabell d’àngel, deixant un marge d’un dit a tot el voltant. Pintar el marge amb ou batut amb l’ajut d’un pinzell. Cobrir amb l’altra mitja làmina de pasta de full i marcar tota la vora amb una forquilla per tal d’enganxar les dues capes. Punxar una mica la pasta de full per tal que no s’infli, pintar-la amb la resta d’ou batut i espolsar-la amb sucre i pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Les quantitats de cabell d’àngel, sucre i pinyons van al gust de cadascú.
Bon profit!