El dijous va ser l’aniversari de la meva fillola. L’Olga ha fet 4 anyets!!! Per celebrar-ho avui anem a dinar a casa seva amb tota la familia i hi durem un parell de pastissos.
En aquesta ocasió m’he decantat per un pastís de pinya.
Ingredients:
- 1kg de pinya de llauna al natural (no en almívar) escorreguda
- 600g del suc que hi havia a la llauna
- 200g de sucre
- 1 llimona
- 3 sobres de gelatina neutra
- 200g de nata líquida per muntar
- melindros o galetes per a la base (al gust de cadascú)
Preparació:
En un motlle de 26cm fer una base amb melindros o galetes esmicolades. Escórrer la pinya i guardar-ne el suc. Triturar la pinya, el sucre i el suc de la llimona fins a obtenir un puré ben fi.
A part, dissoldre la gelatina en el suc de la pinya tal i com indiquen les instruccions de la gelatina.
Afegir la gelatina al puré de pinya i barrejar-ho bé. Afegir la nata sense muntar i abocar-ho al motlle.
Posar el pastís a la nevera fins que cualli.
Decorar al gust de cadascú. És millor que el feu el dia abans.
Jo l´he decorat amb una capa de gelatina que he fet amb 250ml de suc de pinya de brick, normal i corrent. Una rodantxa de pinya i uns fils de pell de llimona.
Bon profit!