Aquest pa d’espècies és ideal per esmorzar. A França és un tipus de pa molt freqüent i es caracteritza pel seu gust de mel i d’espècies. Ja feia temps que tenia ganes de fer-ne i la recepta és molt senzilla. El millor de tot és la seva flexibilitat: enlloc de sucre Moscovado o Demerara es pot utilitzar sucre normal, enlloc de farina de sègol, farina normal i la barreja d’espècies pot ser al gust de cadascú.
Aquest pa el vaig fer aquest estiu per portar-lo a la Roureda, on la meva família passava uns dies de vacances i em va semblar que els agradaria prendre’n per esmorzar.
Ingredients:
- 100g de mel
- 50g de sucre Muscovado
- 50g de sucre Demerara
- 75g de mantega
- 100g d’ous
- 50g de llet
- 120g de farina de blat
- 120g de farina de sègol
- ratlladura de pell de llimona
- 20g d’espècies en pols (canyella, anís, gingebre, clau, comí, nou moscada…)
- 10g de llevat en pols
Preparació:
Escalfar la llet i dissoldre-hi la mel, els sucres i les espècies. Deixar refredar una mica i afegir la mantega, els ous i la ratlladura de llimona. Afegir les farines tamisades, el llevat i barrejar bé. Abocar la barreja en un motlle tipus “plum cake” i coure-ho al forn durant 40 minuts, primer a 190º i al cap d’uns 15 minuts a 170º.
Bon profit!