Per fi m’he decidit a crear el meu blog de cuina, amb la idea d’anar publicant les receptes elaborades en motiu d’ocasions especials.
Avui, per començar, es tracta d’una tarta que vaig fer per celebrar l’aniversari de la meva mare.
- 200ml de suc de llimona
- 4 ous
- 200g de sucre
- 200g de mantega
- 2 fulls de gelatina
- 1 làmina de pasta brisa
- maduixes
Preparació:
Per fer la crema de llimona, posem la gelatina a hidratar en aigua freda. A part, posem un bol al bany Maria amb el sucre i el suc de llimona. Quan estigui a punt de bullir, hi afegim els ous i ho remenem fins que comenci a espessir. Afegim la mantega, ho barregem i ho traiem del foc. Escorrem la gelatina i la desfem a la crema de llimona. Deixem refredar la crema una mica.
Per fer la tartaleta, cobrim un motlle de tartes amb la pasta brisa. Per tal que no baixi la massa, posem uns cigrons secs a dins del motlle i ho coem al forn durant 15 minuts a 190º. Traiem la tartaleta del forn i la buidem de cigrons.
Posem la crema de llimona dins la tartaleta i la deixem refredar a la nevera per tal que cualli una mica. Tallem les maduixes a rodanxes i les col·loquem fent cercles a sobre la crema de llimona.
Finalment, si volem donar brillantor a la tarta, es pot pintar amb una mica de gelatina fosa en una mica d’aigua calenta.
Bon profit!